Najprodavanije pivo u Americi je doživjelo fijasko nakon sklapanja suradnje s transrodnom osobom

Bud Light je zabilježio daljnji pad s dugogodišnjeg mjesta najprodavanijeg piva u Americi nakon što je uspostavio partnerstvo s influencerom Dylanom Mulvaneyem koji se identificira kao transrodna osoba.

Prema najnovijim podacima konzultantske tvrtke Bump Williams, Bud Light je sada na drugom mjestu, iza meksičkog piva Modelo Especial.

Podaci za tjedan koji je završio 3. lipnja pokazuju da je Modelo Especial ostvario udio od 8,4% u maloprodaji piva, dok je udio Bud Lighta iznosio 7,3%. Prodaja Bud Lighta smanjila se za 24,6%, dok je Modelo Especial zabilježio povećanje prodaje od 10,2% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Modelo Especial u Sjevernoj Americi je u vlasništvu tvrtke Constellation Brands, dok ga izvan Sjeverne Amerike posjeduje Anheuser-Busch, prenosi Daily Wire.

Bud Light je izgubio prvo mjesto prošlog mjeseca

Prethodno izvješće je pokazalo da je Bud Light izgubio prvo mjesto prošlog mjeseca kada je Modelo Especial prodao više od 35 milijuna dolara piva u razdoblju od četiri tjedna u svibnju.

Konzultant Dave Williams iz tvrtke Bump Williams izjavio je da će Bud Light morati ostvariti oporavak tijekom ljeta kako bi izbjegao daljnje značajne gubitke.

“Tvrtke ulažu mnogo truda da budu na prvom mjestu tijekom ove sezone… Ako marka propusti te prilike, iznimno je teško potpuno nadoknaditi izgubljeni potencijal tijekom kalendarske godine”, rekao je Williams.

Bojkot zbog partnerstva s Mulvaneyem, koji se identificira kao transrodna osoba, rezultirao je padom Bud Lighta s prvog mjesta. To je dovelo do gubitka milijardi dolara tržišne vrijednosti brenda. Prema analizi krajem svibnja, brend je izgubio nevjerojatnih 15,7 milijardi dolara tržišne vrijednosti.

Neki analitičari predviđaju da će se bojkot nastaviti u bliskoj budućnosti.

“Vjerujemo da postoji skup američkih potrošača koji u bliskoj budućnosti neće konzumirati Bud Light”, izjavio je analitičar Jared Dinges iz JPMorgan Chasea. “Pad od 12% do 13% na godišnjoj razini bio bi razumna pretpostavka.”

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!