Na ulicama Beograda snimljen uznemirujući video: Djeca iskaču pred auto i opkole ga

Djeca odluče opkoliti jedno vozilo i pažljivo ga slijediti.

Na ulicama Beograda snimljen je uznemirujući video u kojem se vidi kako grupa od šest dječaka iznenada izlazi na cestu, što prisiljava vozila da naglo uspore. No, tu se ne zaustavljaju.

Djeca odluče opkoliti jedno vozilo i pažljivo ga slijediti. Konačno, kad vozač odluči stati, oni ostaju oko vozila i fotografiraju ga.

Posebno zabrinjava činjenica da ova scena nije izoliran slučaj. Naime, ovo je opasna igra poznata kao “car spotting” ili “trend” koji se pojavio među djecom u nekim dijelovima Europe i svijeta, a sada, nažalost, dobiva na popularnosti i među djecom u Srbiji, piše Kurir.

“Ovo je stvarno jezivo, mjesecima, po cijele dane, vikendom je još gore. Djeca jure za ‘bijesnim’ autima da ih slikaju, jure po ulici kao muhe bez glave”, stoji u objavi na Instagram stranici Serbia Live Belgrade.

U izazovu ne sudjeluju samo djeca

Prema objavi, u ovom “izazovu” sudjeluju ne samo djeca, već i neki vozači. Oni voze brzo, navodno znajući da će djeca slikati njihova vozila.

Mnogi vozači su danas iznenađeni i čak uznemireni ovakvim ponašanjem djece.

Jedan korisnik je izjavio kako nije problem “primijetiti automobile”, već “ponašanje klinaca koji trče bez obzira na svoju sigurnost”. Podijelio je svoje iskustvo s ovom opasnom igrom.

“Istrčali su nam barem 5 puta da slikaju auto, srećom nismo išli brzo, ali par puta se dogodilo da su se ljudi naglo smrznuli, jer su samo istrčali na cestu”, komentirao je jedan korisnik.

“Netko neće imati vremena reagirati, pa čak ni voziti 40 kilometara na sat”, dodala je korisnica Instagrama.

Ovoj djeci nije cilj samo fotografiranje automobila

Očito je da ovoj djeci, koja su uhvaćena kamerom u opasnoj igri, nije cilj samo fotografiranje automobila, već i cijeli niz događanja na cesti koja je prije svega opasna za njih, ali i za ostale sudionike u prometu.

Važno je osvijestiti rizike takvog ponašanja i educirati djecu o sigurnosti u prometu. Potičimo odgovorno ponašanje i međusobno poštovanje kako bismo osigurali sigurnost za sve na cestama.

NAJNOVIJE!