Na pravoslavnoj crkvi u Petrinji se pojavili grafiti s ustaškim obilježjima

Umićević je izrazio ogorčenost vandalskim činom.

Na zgradi pravoslavne crkve, Hrama Svetog Spiridona Čudotvorca i upravne zgrade Pravoslavne crkvene općine Petrinja danas su osvanuli grafiti s ustaškim obilježjima, a paroh Saša Umićević smatra da je to rezultat nesporazuma oko postavljanje hrvatske zastave na upravnu zgradu.

Umićević je izrazio ogorčenost vandalskim činom za koji kaže da je izazvan nesporazumom oko postavljanja hrvatske zastave na krov upravne zgrade koja se obnavlja nakon potresa, prenosi portal Index.

Paroh kaže da je htio skinuti zastavu s krova upravne zgrade, ali je njegov zahtjev ignoriran. Upravna zgrada pravoslavne crkvene općine petrinjske sagrađena je 1780. godine, na njoj je postavljen novi krov i netko je na nju postavio hrvatsku zastavu.

“Nitko nije tražio dopuštenje za postavljanje zastave”, kaže paroh i dodaje da je želio razgovarati s gradskom upravom i zatražiti da se zastava skine, ali je njegov zahtjev ignoriran.

Umićević je rekao da mu ne smeta hrvatska zastava, već nedostatak elementarne kulture i poštovanja. Ne bude li razgovora i dogovora, kaže, postavljanje zastave moglo bi se protumačiti kao provokacija.

Paroh je izrazio ogorčenost što je nesporazum u medijima prikazan kao incident i zaključio da su rezultat toga uvredljivi grafiti na pravoslavnoj crkvi.

U PU sisačko-moslavačkoj kažu da nisu zaprimili nikakvu dojavu o grafitima.

NAJNOVIJE!