Muž pokušao ubiti bolesnu suprugu kako bi joj “olakšao” patnju

Članovi obitelji odvojili su ga od nje dok je "gubila dah".

46-godišnji muškarac iz Utaha priznao je da je pokušao ubiti svoju suprugu, koja je bila u bolnici i umirala od raka dojke, kako bi joj “olakšao patnju”.

DeWayne McCulla priznao je prošlog tjedna krivicu za pokušaj ubojstva iz nehaja zbog davljenja svoje 47-godišnje supruge Arende Lee McCulla, koja je umrla od raka 21. prosinca 2021.

Arendi je 2020. godine dijagnosticiran rak dojke. Do listopada 2021. rak joj se proširio na vrat, mozak, pluća i jetru, a ona je proglašena terminalnom, napisao je njezin sin na stranici GoFundMe. Zatim je prebačena na kućnu bolničku njegu u svom domu u La Verquinu, gradiću na jugozapadu Utaha.

DeWayne McCulla, njezin sin i ostali članovi obitelji bili su uz nju noć prije smrti kada ju je počeo daviti “u pokušaju da je ubije kako bi joj olakšao patnju”, napisali su policijski službenici u izvješću do kojeg je došao portal Law&Crime.

Članovi obitelji odvojili su ga od nje dok je “gubila dah”, stoji u priopćenju. Sutradan je preminula.

Policijska postaja La Verquin započela je istragu kada je žrtvin odrasli sin podnio tužbu optužujući muža svoje majke da joj je stavio ruke oko vrata. Članovi obitelji njegovu su priču istražiteljima potvrdili. U telefonskom razgovoru s policijom suprug joj je priznao da ju je zadavio.

“Rekao je da je stavio svoje lice uz njezino i stavio jednu ruku oko njezina vrata pored karotidne arterije i pritisnuo dovoljno jako da joj olakša patnju i učini da brže umre”, napisali su detektivi.

Dewayne je rekao da bi to ponovno učinio jer voli svoju ženu.

NAJNOVIJE!