Muškarac (39) osuđen na zatvor jer je sa suprugom imao spolni odnos na oltaru

39-godišnji muškarac iz Rosenheima optužen je na šest mjeseci zatvora za “ometanje prakticiranja vjere”.

Optužnica ga tereti da je 31. srpnja 2022. u katoličkoj crkvi Pohođenja Djevice Marije u Schechenu kod Rosenheima imao spolni odnos sa suprugom “na i blizu oltara”. Fotografirao je i sebe i svoju partnericu.

Muškarac je također optužen za namjerno nanošenje tjelesnih ozljeda u nekoliko slučajeva te primanje mita i prijevaru.

Osuđen na zatvor

Regionalni sud u Traunsteinu, kako piše katholisch.de, izrekao mu je kaznu od šest mjeseci zatvora zbog ometanja prakticiranja vjere. Žena je prethodno prihvatila kaznu i time izbjegla suđenje.

Za ostala kaznena djela, primanje mita i prijevare, sud je muškarca osudio na ukupnu kaznu od pet godina i pet mjeseci zatvora.

Oskvrnjeni oltar u župnoj crkvi u Schechenu kod Rosenheima već je bio ponovno blagoslovljen prije Božića 2023. godine. Kanonsko pravo u takvim slučajevima predviđa pokornički obred. Na upit Katoličke novinske agencije (CNA), glasnogovornik nadbiskupije Münchena i Freisinga rekao je da su takvi slučajevi vrlo rijetki. “Prema kanonskom pravu, sveta mjesta se oskvrnjuju radnjama koje se tamo događaju, a koje ozbiljno vrijeđaju i vrijeđaju vjernike.” S obzirom na vjerske osjećaje vjernika, takvo oskvrnjenje treba popraviti pokorničkim obredom u skladu s liturgijskim knjigama.

NAJNOVIJE!