Mrtve ptice padaju s neba u Austriji: Što se događa?

Udruga za zaštitu životinja odmah je reagirala na izvanrednu situaciju.

Glavna čuvarica zoološkog vrta, Stefana Scheidl, u skloništu za životinje Wossendorf u Austriji, ima pune ruke posla dok pokušava dramatičnu situaciju staviti pod kontrolu.

Obilne kiše, oluje i hladnoća tjeraju ptice selice južnije, međutim, to dovodi do katastrofa velikih razmjera, a veliki broj tih ptica je uginuo.

Kao da mrtve ptice padaju s neba.

“Trenutno sam ispod bečkog Reichsbriga gdje životinje traže utočište i okupljaju se u velikom broju, stotine njih. Nažalost, ovo je također smrtonosna zamka, jer se međusobno zabijaju u šiljke pričvršćenog štitnika za golubove. Većina onih koje ovdje nađemo su već mrtve, skupljamo kilograme mrtvih lastavica, što je jako žalosno”, opisuje trenutnu operaciju.

Zbog hladnog i vlažnog vremena, leteći kukci, glavni izvor hrane za ptice, jedva da su aktivni, a to dovodi do toga da mnoge lastavice brzo ostanu oslabljene i na tlu.

Stoga je situacija za preostale ptice selice vrlo ozbiljna.

Udruga za zaštitu životinja odmah je reagirala na izvanrednu situaciju, te poziva građane da prijave oslabljene lastavice ili one kojima je potrebna pomoć i dovedu ih u sklonište za životinje Vossendorf.

“Naš tim radi danonoćno kako bi spasio ove životinje. One se u bilo kojem trenutku mogu ostaviti u skloništu za životinje, a naš broj za hitne slučajeve dostupan je za prijavu svakog okupljanja lastavica”, kaže Scheidl.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

NAJNOVIJE!