Mlada majka dobila više od 3 godine zatvora jer je blokirala ulaz u kliniku za pobačaje

Savezni sud na Manhattanu osudio je 24. srpnja Bevelyn Beatty Williams, 33-godišnju pro-life aktivisticu, na tri godine i pet mjeseci zatvora zbog kršenja Zakona o slobodi pristupa klinikama (FACE).

Supruga i majka osuđena je nakon što je propovijedala Evanđelje ispred klinike za pobačaje i navodno ozlijedila ruku djelatnika klinike i blokirala ulaz.

“Bila sam progonjena kao kršćanka koja brani svoja uvjerenja kada je život u pitanju”, napisala je na njezinoj stranici za prikupljanje sredstava.

U priopćenju za tisak Ministarstva pravosuđa od 24. srpnja navedeno je da se Williams naslonila na vrata klinike, blokirajući radnika klinika da uđe i zarobila ruku drugog radnika unutar vrata.

U priopćenju se navodi da je, prema prijenosu uživo na društvenim mrežama, ona “stajala na nekoliko centimetara od glavnog administrativnog službenika Doma zdravlja i prijetila da će ‘terorizirati ovo mjesto’”.

Williams, koja ima dvogodišnju kćer, namjerava se žaliti na odluku. “Imam 60 dana da se žalim na svoj slučaj i borim se za svoju slobodu i trebam što više pomoći!”

Williams, rođena na Staten Islandu u New Yorku, imala je svoj prvi pobačaj u dobi od 15 godina nakon što je napustila srednju školu. Kasnije je napravila još dva pobačaja i krenula “samodestruktivnim” putem droge i pijenja.

Nakon što je uhićena zbog pranja novca, doživjela je iskustvo obraćenja i “nakon što je puštena krenula je naprijed s odlučnošću da izabere novi put.” Suosnivala je At Well Ministries, specijaliziranu za uličnu službu i službu beskućnicima, a kasnije je napravila pomak prema pro-life aktivizmu.

NAJNOVIJE!