Melania Trump podržava abortus u svim stadijima trudnoće

„Zašto bi itko drugi osim žene same imao pravo odlučivati o njenom tijelu?“

Bivša prva dama Melania Trump izrazila je svoju podršku pravu na abortus u svim stadijima trudnoće u svojoj novoj autobiografiji, koja će biti objavljena prije Dana izbora.

Ovaj stav izazvao je brojne rasprave unutar Republikanske stranke o njenoj budućoj politici prema abortusu.

U knjizi pod nazivom Melania, koja će biti objavljena 8. listopada, Melania dijeli svoja razmišljanja o autonomiji žena u donošenju odluka o rađanju djece, tvrdeći da je ta odluka isključivo njihova. Prema isječku iz knjige, Trump je napisala: „Zašto bi itko drugi osim žene same imao pravo odlučivati o njenom tijelu?“

Ova izjava izazvala je reakcije pro-life zajednice, koja smatra da je Melania propustila priliku da bude uzor ženama.

Kristan Hawkins, predsjednica Students for Life of America, izjavila je da bivša prva dama svojom podrškom abortusu ide protiv katoličkog nauka i prava na život.

Melania Trump u svojoj knjizi dalje pojašnjava da njeni stavovi proizlaze iz osnovnih principa individualne slobode i osobnog izbora, te smatra da svaka žena ima pravo odlučivati o svojoj trudnoći.

Ovaj stav snažno se razlikuje od stajališta mnogih konzervativnih političara i aktivista unutar Republikanske stranke, koji se zalažu za stroža ograničenja.

Knjiga dolazi u osjetljivom trenutku za Republikanace, budući da je pitanje abortusa ključna tema u predstojećim predsjedničkim izborima.

NAJNOVIJE!