Mala Emilia (4) umrla nakon posjeta zubaru, obitelj treba naše molitve

Malena Emilija preminula je dva dana nakon posjeta zubaru.

Malena Emilia (4), koja je umrla nakon posjeta zubaru, najvjerojatnije je dobila anesteziju koja je bila zaražena bakterijama. Anesteziologu koji je sudjelovao u obradi sada prijeti doživotna kazna zatvora.

U tijeku je suđenje anesteziologu Geraldu V. za tragediju koja se dogodila krajem rujna 2021. godine. Malenu Emiliju majka je tada odvela u poznatu stomatološku ordinaciju u njemačkom Kronbergu jer je malenoj tijekom igre puknuo zub.

Kobnog 28. rujna stomatolog je angažirao vanjskog anesteziologa Geralda W. da uspava Emiliju i još troje djece kako bi im popravili zube, a da djeca ne osjećaju strah.

Vjeruje se da anesteziolog nije pripremio anesteziju u skladu s propisima, zbog čega je došlo do komplikacija kod Emilije i još troje djece koja su tog dana primila anesteziju.

Liječnici je nisu uspjeli spasiti

Nažalost, Emilija je umrla od posljedica, dok je ostalo troje djece bilo u teškom stanju, no liječnici su ih uspjeli spasiti.

U optužnici stoji i da je Gerald V. navodno napao liječnicu Hitne pomoći koja je došla u ordinaciju kada je djeci pozlilo. Malena Emilija preminula je dva dana kasnije, 30. rujna.

Prema Bildu, Gerald W. također je optužen da je pokušao prikriti svoje postupke i strašne higijenske propuste ne dopuštajući da se djeca odvedu u bolnicu iako su bila u kritičnom stanju, znajući da je to postajalo sve teže dokazati sepsa kako vrijeme prolazi.

Prema optužnici, Gerald V. je rekao zabrinutom kolegi stomatologu “da ne pravi dramu” što je loše za djecu.

Na suđenju se doznaje da je Gerald V. otprije poznat tijelima gonjenja te da je protiv njega od ranije podignuta kaznena prijava zbog smrti pacijentice u Mannheimu 2019. godine. Optužen je da je sredovječnu ženu stavio pod opću anesteziju bez pravilnog praćenja njezinih vitalnih znakova.

Tijekom suđenja za smrt djevojke, odvjetnik optuženog rekao je da je njegov klijent vjerojatno “nenamjerno imao propuste u higijeni”.

Anesteziolog je optužen za ubojstvo iz nehaja i pokušaj ubojstva još troje djece.

Pomolimo se za njene ožalošćene roditelje i obitelj!

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!