Majka ugušila kćerkicu (2) jastukom, pa ostavila poruku na ogledalu

Majka je jastukom ugušila svoju kćerkicu nakon čega je ostavila i oproštajnu poruku na ogledalu u kupaonici.

Majka Patrizia Coluzzi (41) osuđena je na 12 godina zatvora jer je u ožujku 2021. jastukom ugušila svoju dvogodišnju kćer Edith u njihovoj obiteljskoj kući u Milanu.

Prvostupanjsku kaznu potvrdio je žalbeni sud na temelju psihičkog stanja žene. Navode da je žena zdrava, što psihijatrijski nalaz ne može potvrditi.

Patrizia se već mjesecima, točnije od ubojstva kćeri, nalazi u psihijatrijskoj ustanovi gdje se liječi od psihoze.

Kako je zaključio talijanski tim stručnjaka, žena je ubila kćer “u pokušaju da se spasi jer je mislila da će više patiti s mužem”.

Prvotna, prvostupanjska presuda bila je da majka nije imala psihičkih smetnji te da je imala emocionalnu blokadu zbog koje je počinila ovako okrutan zločin ubivši kćer Edith.

Prvostupanjskom presudom Patrizia je prema procjeni liječnika osuđena na 12 godina zatvora, a to je potvrdila i drugostupanjska presuda, ne uzimajući u obzir psihičko stanje žene.

Na ovu odluku žalili su se odvjetnici osuđene majke.

Roditelji su razgovarali o razvodu

Editini otac i majka noć prije ubojstva razgovarali su o razvodu, no kako je rekao sam William, Patricia je bila protiv toga.

William je izjavio da je žena bila užasno ljubomorna, da ga je uhodila i stalno provjeravala njegov telefon. Otišao je od kuće krajem studenog 2020., a ona mu je u auto čak stavila i uređaj za praćenje.

U međuvremenu je počela pokazivati ​​jasne znakove psihičke neravnoteže.

Napisala je poruku u kupaonici

Nakon što je počinila užasan zločin, ostavila je poruku u kupaonici, na ogledalu.

“Posljednji čin hrabrosti…”, pisalo je.

Odnos između supružnika mjesecima je bio loš, osuđivali su jedno drugo, stalno se svađali, a izvjesno je bilo i govora o razvodu. No, kada je rečeno, stvari su kulminirale.

“Nazvala si nas ženama svog života, bile smo tako lijepe večeras, a onda si nas ostavila”, glasila je još jedna poruka.

Ostavila je i oproštajnu poruku

“Još jedno posljednje putovanje s tobom malom bespomoćnom ljubavi. Žao mi je, nisam bila dovoljno jaka. Ne mogu tolerirati da me napusti netko tko je obećao da će me zaštititi, a umjesto toga me povrijedio. Ne mogu to podnijeti”, napisala je u poruci koju je Patrizia ostavila nakon što je ubila svoju dvogodišnju djevojčicu.

Na sudu je utvrđeno da je žena psihički bolesna, što je pridonijelo smanjenju zatvorske kazne, ali uz obvezno liječenje.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!