Majka osuđena na doživotni zatvor zbog ubojstva trogodišnjeg sina: Pokušala Biblijom opravdavati svoje postupke

Tridesetogodišnja majka u Engleskoj osuđena je na doživotni zatvor za ubojstvo svog trogodišnjeg sina nakon što je Biblijom pokušala opravdati tjedne zlostavljanja.

Tijekom suđenja na sudu u Newcastleu pojavili su se dokazi da je Christina Robinson iz Tamwortha u Staffordshireu zlostavljala svog sina Dwelaniyaha koristeći bambusov štap za premlaćivanje, što je opravdavala korištenjem biblijskih spisa.

Robinson, članica vjerskog pokreta Black Hebrew Israelite, priznala je da je dječaka udarila štapom, ali je tvrdila da je slijedila biblijski tekst koji savjetuje korištenje štapa za “ispravljanje” djece.

Osuđena je za ubojstvo i četiri optužbe za okrutnost prema djeci nakon suđenja u ožujku. Zločini su se dogodili u obiteljskoj kući u Ushaw Mooru u okrugu Durham.

Majka pokušala Biblijom opravdavati svoje postupke

Članovi pokreta, koji se sastoji od onih koji vjeruju da su Afroamerikanci potomci drevnih Izraelaca iz Biblije, strogo se pridržavaju svojih tumačenja Biblije, za koju vjeruju da je doslovna Božja riječ. Neke skupine također uključuju elemente Tore u svoje vjerske prakse. Međutim, ne dijele sve skupine unutar pokreta iste doktrine, a vjerovanja mogu varirati od ortodoksnih do tumačenja koja su više pod utjecajem kršćanstva.

Policijski službenik Paul Gilroy, koji je odgovorio na hitni poziv u Robinsonovoj kući, rekao je sudu da je stigao zajedno s bolničarima, kako je izvijestila ITV. Promatrao je malog dječaka koji je nosio pelenu, a noge su mu bile umotane u zavoje umrljane krvlju. Dok su bolničari brinuli o njezinom sinu, Robinson je uglavnom šutjela i bila pasivna. Kada ju je ekipa hitne pomoći ispitivala o incidentu, tvrdila je da nije znala što se dogodilo.

Porota je utvrdila da je Robinson prouzročila smrtonosnu ozljedu mozga svom sinu 5. studenog 2022. dok je bila jedina odrasla osoba u kući. Kad su hitne službe stigle, nije ga bilo moguće spasiti i vjerojatno je preminuo u kući, iako su daljnji pokušaji oživljavanja poduzeti u bolnici. Obdukcija je pokazala da je pretrpio niz napada.

Dwelaniyah Robinson umro je u studenom 2022. Fotografija: Durham Police o/PA

Nakon izricanja presude, glavni detektivski inspektor Simon Turner izrazio je svoju zabrinutost zbog slučaja.

“Dwelaniyah je bio bespomoćni dječačić koji je imao život pred sobom, ali mu ga je okrutno oduzela vlastita majka – netko kome je trebao vjerovati, netko kome je trebalo biti stalo do njega”, citirao je Turner.

Sud je odbacio Robinsonine tvrdnje da nije namjeravala ubiti svog sina. Robinson, koja se sama zastupala nakon razlaza sa svojim odvjetničkim timom, nastavila je negirati svoju krivnju i inzistirala na svojoj nevinosti.

NAJNOVIJE!