Majka ostavila troje djece u autu na 38 stupnjeva i otišla u kupovinu

Policija u San Antoniju uhitila je majku koja je po pakleno vrelom danu u automobilu ostavila svoje troje djece i otišla u kupovinu!

Kako je prenio CNN, tragedija je izbjegnuta nakon što je prolaznica slučajno vidjela djecu zaključanu u vozilu i pozvala policiju.

Policija je primila dojavu da se djeca nalaze u vozilu čiji je motor isključen, što ukazuje na to da klima nije bila upaljena, izvijestila je policija i navela da su se u automobilu nalazila djeca stara mjesec dana, dvije i četiri godine.

“Majka djece, osumnjičena, zatečena je na licu mjesta i rekla je da je ušla u radnju te da nije shvatila koliko je vremena proteklo. Na osnovu informacija koje smo prikupili, djeca su sama bila u vozilu približno 50 minuta”, navela je policija.

Uhićena je identificirana kao Angela Garza Amador. Slučaj se dogodio 28. lipnja i protiv nje je podnesena optužnica sa tri tačke među kojima je i napuštanje djece. Puštena je uz kauciju dan kasnije.

Djecu je spasila slučajna prolaznica

Slučajna prolaznica, koja je željela ostati anonimna i koja je najzaslužnija za spašavanje djece, kaže da je krenula u prodavaonicu s dječjom opremom kada je primijetila dječaka u automobilu koji je bio parkiran do njenog.

“Proradio mi je majčinski instinkt i pogledala sam bolje i vidjela još dvoje djece. Zvala sam policiju. Vrata automobila nisu bila zaključana i sačekala sam s djecom da dođe policija. Stariji dječak je bio mokar od znoja i plakao je. Kao da je pokušavao da dođe do daha”, rekla je ona i nastavila:

“Mnogi roditelji misle: U redu je, odmah se vraćam. Ali toliko toga može se dogoditi u tom vremenskom okviru”.

Na snimco se vide najmanje tri žene koje pomažu da se troje djece izvuče iz automobila, uključujući i bebu iz auto-sjedišta.

“Živim na drugom kraju grada, nisam bila tamo u toj radnji u koju sam išla deset godina. Osjećam da me je Bog bukvalno poslao tamo zbog te djece”, dodala je dobra Samarićanka.

Temperatura u oblasti San Antonija tada je bila čak 37,7 stupnjeva Celzijusa. Tabela Nacionalne meteorološke službe koja uspoređuje vanjske i unutrašnje temperature automobila pokazala je da nakon jednog sata u automobilu sa vanjskom temperaturom od 33 stupnja može dostići i 54,4 stupnja Celzijusa.

Od početka ove godine bilo je najmanje sedam smrtnih slučajeva djece u automobilima ostavljenim na suncu. Najmanje 1.090 djece je umrlo u vrelim automobilima širom Sjedinjenih Država od 1990. godine.

NAJNOVIJE!