NaslovnicaVijestiMajka na samrtnoj postelji priznala da je ubila bolesnog sina (7) kako...

Majka na samrtnoj postelji priznala da je ubila bolesnog sina (7) kako bi ga oslobodila patnje

Majka na samrti priznala je da je ubila svog terminalno bolesnog sedmogodišnjeg sina koristeći veliku dozu morfija kako bi mu “tiho okončala život”, javlja Daily Mail.

Antonya Cooper iz Abingdona, Oxfordshire, rekla je da je njezin sin Hamish imao četvrti stadij raka i “bio je suočen s najstrašnijom patnjom” prije nego što je umro 1981.

Rekla je da je Hamish “govorio da ga boli i pitao me mogu li mu ukloniti bol” i da kao majka “nije mogla dopustiti da pati”.

Hrabri dječak bori se s neuroblastomom – rijetkim rakom koji pogađa djecu – od svoje pete godine, a ostalo mu je samo tri mjeseca života.

Unatoč 16 mjeseci “užasnog” liječenja raka u londonskoj bolnici Great Ormond Street, Hamish je zbog neizlječive bolesti bio u stalnim bolovima.

Govoreći o svojoj odluci da svom malom dječaku da veliku dozu morfija, Cooper je rekla: “Bila je to prava stvar. Moj sin se suočavao s najstrašnijom patnjom i intenzivnom boli, nisam mu mogla dopustiti da prođe kroz to.”

Sada suočena s vlastitom borbom protiv terminalnog raka, opisala je sa srcedrapajućim detaljima kako je pomogla svom sinu da umre nakon što ju je molio da mu olakša patnju.

“Posljednje noći Hamisheva života, kad je rekao da ga jako boli, pitala sam ga: ‘Želiš li da ti uklonim bol?’ a on je rekao, ‘Da, molim te, mama’,” rekao je Cooper za BBC Radio Oxford.

“I kroz njegov kateter, vanjski, dala sam mu veliku dozu morfija koja mu je tiho okončala život.”

Hamish (desno) sa svojom sestrom Tabithom Foto: Facebook/Antonya Cooper

Sin je znao da mu namjerava oduzeti život

BBC Radio Oxford upitao je umiruću 77-godišnjakinju vjeruje li da je njezin sin znao da mu namjerava oduzeti život.

“Vrlo snažno osjećam da je u trenutku kad mi je Hamish rekao da ga boli i pitao me mogu li mu ukloniti bol, znao, negdje u sebi, što će se dogoditi”, odgovorila je.

“Očito vam ne mogu reći zašto ili kako, ali ja sam bila njegova majka, on je volio svoju majku, a ja sam ga voljela u potpunosti, i nisam mogla dopustiti da pati, i osjećam se kao da je stvarno znao kamo ide. ”

Priznanje gospođe Cooper dolazi dok vodi kampanju za promjenu zakona o potpomognutoj smrti.

Potpomognuto samoubojstvo – čin namjernog pomaganja nekome da okonča vlastiti život – i eutanazija – namjerno okončanje nečijeg života – nezakoniti su u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Njezino priznanje BBC-ju sada bi moglo dovesti do potencijalne policijske istrage.

Kada su je upitali razumije li da potencijalno priznaje ubojstvo ili ubojstvo, rekla je za radio stanicu “Da”.

“Ako se to dogodi 43 godine nakon što sam pustila da Hamish mirno umre, morala bih se suočiti s posljedicama. Ali one bi morale biti brze, jer i ja umirem”, dodala je gospođa Cooper.

Hamish je umro kod kuće 1. prosinca 1981.

NAJNOVIJE!