NaslovnicaVijestiMajka (28) bacila bebu kroz prozor jer se bojala da će joj...

Majka (28) bacila bebu kroz prozor jer se bojala da će joj uništiti karijeru

Katarina Jovanović (28) osuđena je na sedam i pol godina zatvora zbog tragičnog čina bacanja svoje novorođene kćeri kroz prozor.

Incident se dogodio u Lauffenu am Neckaru u Njemačkoj, gdje je K. J., tajno rađajući kod kuće, bacila dijete s visine od gotovo četiri metra na beton ispod svojega stana.

Rodila je prije 10 mjeseci, 12. rujna 2023., a užasnuti prolaznici ispod njezina balkona pronašli su tijelo bebe s razbijenom lubanjom te odmah pozvali policiju.

Mlada majka priznala je zločin, tvrdeći da nije ni znala da je bila trudna i da je dijete slučajno ispustila iz ruku.

Na suđenju je izneseno da je K. J. strahovala kako će majčinstvo narušiti njezinu karijeru izvršne direktorice u pravnom odjelu Porschea. Tužitelji su uvjereni da je postojala namjera u njezinom činu, dok je obrana tvrdila da je riječ o nesretnom slučaju.

Unatoč tome, sud u Heilbronnu je 3. srpnja donio odluku da je riječ o ubojstvu iz nehaja te ju je osudio na dugotrajnu kaznu zatvora.

Susjedi su izjavili da nisu ni znali da je 28-godišnjakinja trudna. Pretpostavljali su da je pod stresom zbog posla, a ne da nosi dijete. “Nitko nije primijetio da je žena trudna. Nedavno se promijenila i više nije razgovarala s nama. Mislili smo da je pod stresom na poslu”, kazali su susjedi za Daily Mail.

Odvjetnik K. J. je izjavio: “Moja klijentica nije ni znala da je trudna. Kada je odjednom u rukama držala krvavu bebu, bila je u iznimnoj psihičkoj situaciji. Bila je nesreća, ispustila je bebu. Kako je dijete završilo preko prozorske daske, tek će se utvrditi.” Odvjetnik je dodao da planiraju uložiti žalbu na presudu.

NAJNOVIJE!