LGBT aktivisti vandalizirali ured pro-life udruge u Rimu

Sjedište talijanske udruge za život i obitelj u Rimu vandalizirano je od strane LGBT aktivista.

Udruga Pro Vita e Famiglia (Za život i obitelj) izvijestila je 30. svibnja da su “LGBTQAI+ aktivisti koji su na svojim društvenim mrežama preuzeli odgovornost za taj čin” išarali sjedište ureda izvana prijetnjama poput: “Platit ćete”, “Ne damo vam mira” i “Trans pobuna”.

Kako prenosi Pro Vita e Familiga, ovo je drugi napad vandala na njihovo sjedište u roku od 10 dana te dvanaesti napad u posljednje tri godine.

Pro-life udruga nazvala je agresije koje su u tijeku “pravim progonom sa zabrinjavajućom eskalacijom nasilnog i prijetećeg sadržaja”.

“Lobiji koji se zalažu za pobačaj i LGBTQAI+ godinama su raspirivali klimu mržnje i netolerancije prema onima koji se deklariraju za obitelj ili za život, što je kulminiralo napadom prošlog 25. studenog lansiranjem eksplozivne naprave unutar našeg sjedišta,” izjavila je udruga.

Vandali su 25. studenoga prošle godine napali sjedište pro-life udruge, razbili prozore i zapalili vatru, a u zgradi su ostavili eksplozivnu napravu ručne izrade koja srećom nije eksplodirala.

Talijanska premijerka Giorgia Meloni osudila je napad na pro-life udrugu još u studenom prošle godine.

NAJNOVIJE!