“Krvavo nebo” preplašilo građane, spominju i kraj svijeta

Nesvakidašnji fenomen, snimljen iznad kineske pokrajine Zhejiang, uplašio je mnoge stanovnike, koji smatraju da je riječ o “lošem predznaku”.

Fotografije i snimke “krvavog neba” preplavili su društvene mreže, a snimljeni su prošlog četvrtka, oko 20 sati po lokalnom vremenu.

“Djeluje kao atomska eksplozija”, napisao je jedan od korisnika, a drugi se nadovezao: “Prije zemljotresa, nebo je uvijek crveno.”

Podsjećamo, slične scene zabilježene su 7. svibnja 2022. godine iznad distrikta Putuo i nekoliko dana kasnije iznad pokrajine Fujian.

Tih dana, mreže su bile pune komentara zabrinutih građana koji su smatrali da se “bliži apokalipsa”, a neki su napomenuli da već “spremaju zalihe”.

Nakon što su snimke iz Zhousana postali viralne, oglasio se lokalni meteorološki biro i objasnio o čemu je riječ, prenosi The Sun.

Stručnjaci navode da je fenomen uzrokovan svjetlima koja koriste ribarski brodovi.

“Njihova svjetla su crvene boje, imaju veću valnu dužinu i jaku prodornu moć. Kada su vremenski uvjeti dobri, više vode u atmosferi stvara aerosole koji lome i raspršuju svjetlost te kreiraju crveno nebo”, rečeno je.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!