Kršćani blokirani u posvajanju djece jer ne podržavaju transrodne osobe

Pravna analitičarka Andrea M. Picciotti-Bayer diže uzbunu zbog utjecaja rodne ideologije na vjerske slobode, upozoravajući da ona sve više sprječava kršćanske obitelji da udome ili posvajaju djecu.

Picciotti-Bayer, odvjetnica obrazovana na Stanfordu i majka 10-ero djece, prethodno je radila kao pravna savjetnica za Katoličku udrugu, gdje je podnijela podneske o vjerskim slobodama i slobodi govora pred saveznim sudovima i Vrhovnim sudom SAD-a.

Njezino je pisanje objavljeno u istaknutim publikacijama kao što su Wall Street Journal i National Review, a često daje stručne komentare na mrežama kao što su Fox News i Newsmax.

Trenutačno radi kao pravna analitičarka za EWTN i kao voditeljica Conscience Projecta, organizacije posvećene isticanju priča o Amerikancima čija je vjerska sloboda ugrožena progresivnim politikama i vladinim postupcima.

U komentaru National Catholic Register objavljenom 20. kolovoza, Picciotti-Bayer je podijelila višestruke alarmantne priče o potencijalnim roditeljima kojima nije dopušteno posvojiti svoju udomljenu djecu zbog njihovih “vjerskih uvjerenja”.

Jedan značajan slučaj uključuje Jessicu Bates, udovicu i majku petero djece iz Oregona koja je htjela posvojiti dvoje djece. Tijekom obuke za državnu certifikaciju, Bates je rečeno da mora pristati na “afirmaciju” djeteta koje bi u budućnosti moglo izraziti “rodni identitet” različit od svog biološkog spola.

Prema komentaru Picciotti-Bayera od 7. veljače, Bates je rečeno da mora biti voljna koristiti “poželjne zamjenice” svog djeteta, voditi dijete na parade ponosa, kao i dopustiti im da se podvrgnu medicinskoj intervenciji kao što su blokatori puberteta i hormonske injekcije ako je dijete izrazilo želju za njima.

Kad je Bates obavijestila vladine dužnosnike da je takav postupak u suprotnosti s njezinim kršćanskim uvjerenjima, smatralo se da je “nepodobna za posvojenje”.

Zastupana od strane Saveza za obranu slobode, podnijela je tužbu protiv države, tvrdeći da su prekršena njezina prava iz Prvog amandmana. Dok je izgubila na okružnom sudu, Batesovu žalbu trenutno razmatra žalbeni sud 9. okruga.

Prema Picciotti-Bayeru, Batesova priča nažalost “nije izvanredna” pod “rodom opsjednutom administracijom Biden-Harris”.

Analitičar je podijelio priču o Nancy Harmon, majci iz St. Petera u Minnesoti, koja se suočila sa sličnim izazovima. Nakon dvije godine udomljavanja triju sestara, Nancy i njezinom suprugu Jayu rečeno je da nisu “prikladni” za usvajanje djevojčica zbog svojih vjerskih uvjerenja.

Unatoč tim izazovima, Harmonovima je na kraju dopušteno da posvoje sestre, zahvaljujući pismu privatnog terapeuta koje je poduprlo njihov slučaj.

Analitičarka upozorava da takvi slučajevi odražavaju širi trend rodne ideologije koja tjera kršćanske obitelji iz sustava udomiteljstva, prijeteći i vjerskim slobodama i dobrobiti djece u potrebi.

NAJNOVIJE!