Katolik Mel Gibson otkrio za koga će glasati na američkim izborima

Mel Gibson, koji redovito pohađa latinsku misu, najpoznatiji je među kršćanima po režiji i produkciji filma Pasija iz 2004.

Oscarom nagrađeni glumac i tradicionalni katolik Mel Gibson nedavno je, tijekom susreta s paparazzima na aerodromu u Los Angelesu, nagovijestio svoju podršku Donaldu Trumpu na predstojećim predsjedničkim izborima.

Na pitanje novinara podržava li Trumpa, Gibson je odgovorio: “Mislim da je to prilično dobar pogodak. Mislim da neće biti iznenađenje za nikoga za koga glasam.”

Kad su ga pitali što misli kako bi izgledao Trumpov drugi mandat, Gibson je istaknuo svoje nezadovoljstvo potpredsjednicom Kamalom Harris. Komentirao je njezin “loš učinak i izostanak konkretnih politika” te dodao kako ona “ima IQ ograde.”

Gibson, koji redovito pohađa latinsku misu, najpoznatiji je među kršćanima po režiji i produkciji filma Pasija iz 2004., s Jimom Caviezelom u glavnoj ulozi. Trenutno se priprema za snimanje nastavka filma, planiranog za sljedeću godinu.

Uz to, Gibson je prepoznatljiv po ulogama u filmovima Hrabro srce (1995) i Patriot (2000), kao i po režiji filmova Apocalypto (2006) i Greben spašenih (2016).

Prošlog srpnja, Gibson je pisao pohvalno pismo nadbiskupu Carlu Mariji Viganòu, nazivajući ga “modernim sv. Atanazijem” nakon što je Viganò bio ekskomuniciran, opisujući taj čin kao “znak časti”.

Gibson je također izrazio nezadovoljstvo prikazom Posljednje večere na Olimpijadi u Parizu, što je nazvao “odvratnim”, te podržao Viganòov apel za progonjene kršćane u Armeniji.

Viganò, poznat po konzervativnim stavovima, također je pozvao katolike da podrže Trumpa, nazvavši Kamalu Harris “paklenim čudovištem koje sluša Sotonu”.

Izborni dan je sve bliže, a mnoge ankete ukazuju na povećanje potpore Trumpu među biračima.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!