Katolički svećenik u Švicarskoj suočava se sa suđenjem za ‘zločin iz mržnje’ zbog članka koji kritizira homoseksualno svećenstvo

Proces protiv vlč. Manfreda Haukea za objavljivanje članka koji kritizira predatorske, homoseksualne svećenike i biskupe započeo je u ponedjeljak u Bellinzoni u Švicarskoj.

Katholisch.de piše kako je proces protiv vlč. Haukea ​​započeo u ponedjeljak na kaznenom sudu u Bellinzoni u Švicarskoj. Vlč. Hauke, koji predaje teologiju na Sveučilištu u Luganu u Švicarskoj, optužen je za “poticanje mržnje” prema homoseksualcima, jer je dopustio da se objavi članak u časopisu “Theologisches” 2021. godine. Vlč. Hauke je urednik toga časopisa.

Kritika svećenika i biskupa homoseksualaca

Autor članka je poljski svećenik Dariusz Oko, koji je istaknuo slučajeve zlostavljanja od strane homoseksualnih svećenika i biskupa te detaljno opisao mehanizme kojima se služi „homomafija“ grabežljivih svećenika kako bi izbjegli odgovornost. Svećenik je takve skupine opisao kao “koloniju parazita” koja “brine prije svega za sebe, a ne za domaćine na čiji račun živi”. Naglasio je da je “postojanje tako moćnih klanova”, koje su potvrdili i papa Franjo i papa Benedikt XVI., “očita logička, etička i dogmatska kontradikcija samoj biti Crkve i njezina učenja”.

Vlč. Oko i odgovorni urednik “Theologisches”, profesor emeritus teologije Johannes Stöhr, zbog teksta su 2022. godine morali na suđenje u Kölnu. Oba su svećenika morala platiti kazne od 3.150 eura i 4.000 eura.

Vlč. Wolfgang Rothe, skandalima opterećen svećenik Münchenske nadbiskupije, potvrdio je da je on bio taj koji je prijavio vlč. Okoa, Stöhra i Haukea ​​njemačkim vlastima.

Rothe, koji je homoseksualac, jedan je od najagresivnijih promicatelja LGBT agende u Katoličkoj crkvi u Njemačkoj.

Godine 2004. Rothe je bio upleten u veliki crkveni skandal kada je morao odstupiti s mjesta vicerektora sjemeništa u St. Pöltenu u Austriji, nakon što su se pojavile dječja pornografija i fotografije koje prikazuju homoseksualne aktivnosti među sjemeništarcima i osobljem. Na fotografijama se također vidi kako Rothe ljubi muškarca. Sjemenište je na kraju zatvorio specijalni vatikanski istražitelj, biskup Klaus Küng.

Godine 2021. Ured javnog tužitelja u Kölnu odbio je istražiti vlč. Haukea ​​zbog nedostatka dokaza za kazneno djelo. Slučaj protiv svećenika u Švicarskoj pokrenut je prijavom koju je podnijela pro-LGBT skupina “Pink Cross”.

Njegov odvjetnik Luigi Mattei pojasnio je da homoseksualni svećenici nisu općenito kritizirani, već da se analiza odnosi na određene skupine i lobije svećenika koji su unutar Katoličke crkve postali svojevrsna mafijaška organizacija, a time i opasnost. Vlč. Oko je često citirao papu Franju i također se zalagao za održavanje sinode o homoseksualnosti, dodao je odvjetnik.

NAJNOVIJE!