Katolički kardinal Sarah protiv blagoslova istospolnih parova

Katolički kardinal Robert Sarah odgovorio je na kontroverznu vatikansku deklaraciju koja dopušta svećenstvu da blagoslivlja istospolne parove u određenim scenarijima.

“Ne protivimo se papi Franji, ali se čvrsto i radikalno suprotstavljamo krivovjerju koje ozbiljno potkopava Crkvu, Tijelo Kristovo, jer je protivno katoličkoj vjeri i tradiciji”, napisao je kardinal Sarah, a prenosi CNA.

Kardinal Sarah (78), rodom iz Gvineje, služio je kao prefekt vatikanske Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata od 2014. do 2021. godine.

“Istina je prvo od milosrđa koje Isus nudi grešniku”, smatra kardinal. “Sloboda koju moramo ponuditi ljudima koji žive u homoseksualnim zajednicama leži u istini Božje Riječi”, nastavio je. “Kako bismo se mogli usuditi natjerati ih da povjeruju da bi bilo dobro i od Boga željeno da ostanu u zatvoru svoga grijeha?”

Dok su biskupi diljem svijeta podijeljeni oko deklaracije, neki katolički biskupi diljem Afrike javno su odbacili kontroverznu Fiducia Suplicans. Nekoliko biskupskih konferencija u Africi posljednjih je tjedana zatražilo od svećenika da se suzdrže od davanja blagoslova istospolnim parovima, dok su drugi biskupi naložili svećenstvu u svojoj biskupiji da ne daje blagoslove istospolnim parovima.

U svom obraćanju, kardinal Sarah je potaknuo “svakog biskupa da učini isto” kao i biskupske konferencije u Kamerunu, Čadu i Nigeriji.

NAJNOVIJE!