Kanada se sve više približava eutanaziji na zahtjev bez iznimaka

Kanada se približava eutanaziji koja će se moći obaviti na zahtjev bez iznimaka. To potvrđuje nekoliko slučaja.

U Kanadi, zagovornici eutanazije obećali su da će “medicinska pomoć pri umiranju” biti strogo kontrolirana, no stvarnost je daleko od toga. Taj proces postao je široko dostupan, bez ikakvog nadzora, a vlada odbija reagirati na upozorenja.

Dana 16. listopada, Associated Press je izvijestio o slučajevima koje liječnici raspravljaju na privatnim forumima. Jedan od primjera uključuje beskućnika koji je eutanaziran, iako su njegovi glavni problemi bili siromaštvo i beskućništvo, a ne bolest.

Liječnici su raspravljali o tome je li strah od života u domu za starije osobe dovoljan razlog za eutanaziju. Umjesto da mu pomognu pronaći bolji smještaj, pružena mu je smrtonosna injekcija.

U drugom slučaju, liječnici su raspravljali o tome je li pretilost dovoljno ozbiljan razlog za eutanaziju, dok je jedna pacijentica samu sebe smatrala “beskorisnim tijelom koje zauzima prostor”. Liječnici su procijenili da je njezina situacija nepovratna.

Pacijentici (51) oboljeloj od raka umjesto operacije ponuđena eutanazija

Najviše uznemiruje slučaj starijeg bračnog para, gdje je supruga nakon više sastanaka konačno pristala na eutanaziju jer je suprug želio da zajedno umru. Umrla je nekoliko dana prije zakazanog datuma.

Postoje i drugi primjeri pacijenata eutanaziranih zbog tuge i gubitka svrhe. Zagovornici eutanazije ne odustaju, već i dalje guraju granice, čak predlažući mogućnost naručivanja eutanazije unaprijed, prije nego što ljudi izgube sposobnost donošenja odluka, što predstavlja ozbiljan moralni i etički problem.

Ovi slučajevi jasno pokazuju da su kočnice s eutanazije u Kanadi potpuno popustile.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!