Kamala Harris izazvala burne reakcije među kršćanima

Kamala je napala zakone pro-life država, koje je nazvala "Trumpovim zabranama pobačaja"

Demokratska predsjednička kandidatkinja Kamala Harris izazvala je burne reakcije među kršćanskim vođama u utorak kada je tijekom intervjua za NBC zauzela stav u korist pobačaja bez iznimki. Izjavila je da se protivi vjerskim izuzećima i pobačaj nazvala “temeljnom slobodom”.

Novinarka NBC-a Hallie Jackson pitala je Harris koje bi “konkretne ustupke” bila spremna učiniti kako bi uvjerila republikance u Kongresu da podrže zakon o pravu na pobačaj, koji je sadašnja potpredsjednica više puta obećala provesti ako bude izabrana za predsjednicu.

Umjesto da odgovori na pitanje, Kamala je napala zakone pro-life država, koje je nazvala “Trumpovim zabranama pobačaja”.

Kad je Jackson ponovno upitala Harris o mogućim ustupcima, navodeći vjerska izuzeća kao primjer, Harris je odgovorila: “Mislim da ne bismo trebali praviti ustupke kada govorimo o temeljnoj slobodi donošenja odluka o vlastitom tijelu.”

Jackson je također pitala bi li Kamala bila spremna ponuditi kompromis umjerenim republikanskim senatorima poput Susan Collins i Lise Murkowski.

Kamala je izbjegla odgovor, ističući da “temeljna sloboda” žena u Americi da odlučuju o vlastitom tijelu ne može biti predmet pregovora i da se treba vratiti zaštita prava iz Roe v. Wade presude.

Kada ju je pitala što bi učinila ako ne uspije vratiti to pravo, Harris je odbila ući u “hipotetske scenarije” i nije dala konkretan odgovor. Kršćanske organizacije poput CatholicVote kritizirale su njezin stav protiv vjerskih izuzeća.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!