Kamala Harris iskrivila biblijski stih radi političke dobiti

“Kao što nam govori Evanđelje po Luki, vjera ima moć 'rasvijetliti one koji žive u tami'

Potpredsjednica Kamala Harris uspjela je poslati video pozdrav kršćanskoj konferenciji citirajući Sveto pismo izvan konteksta o Isusu Kristu, a zatim se nije ni potrudila spomenuti Njegovo ime.

U poruci Četverogodišnjem zasjedanju Generalne konferencije Afričke metodističke episkopalne crkve koje se održava u Columbusu, Ohio, prošli tjedan, Kamala je poručila: “Još samo 10 tjedana do izbora, a znam da već vrijedno radite … organiziranje duša na birališta, osiguravanje da su vaši članovi registrirani i spremni glasati.

Jer kao što svi znamo, ovo su najkonzekventniji izbori u našem životu. Suočavamo se s izborom između dvije vrlo različite vizije budućnosti naše nacije”, dodala je.

Demokratska predsjednička kandidatkinja iznijela je svoju viziju, koja uključuje korištenje ovlasti savezne vlade kako bi se olakšalo posjedovanje kuće i osigurala “priuštiva” zdravstvena skrb i skrb o djeci, te okončalo siromaštvo u djetinjstvu.

Da stvar bude još gora, nakon što je pozvala na daljnji rast prenapuhane savezne vlade, Harris je upotrijebila biblijski stih, izvučen iz konteksta, kako bi to pokušala opravdati.

Samo Isus Krist obasjava ljude u tmini

“Kao što nam govori Evanđelje po Luki, vjera ima moć ‘rasvijetliti one koji žive u tami’ i ‘voditi naše noge stazom mira’”, rekla je.

“U trenucima kao što je ovaj, vjera nas vodi naprijed. Vjera u obećanja Amerike: sloboda, prilika i pravda. Ne za neke, ali za sve”, dodala je Harris.

Stih koji je citirala, Luka 1,79, očito ne kaže da vjera ima moć zasjati svjetlom na one koji žive u tami i odvesti ih u mir. Samo Isus Krist to radi.

Kontekst u Luki, prvom poglavlju, je svećenik Zaharija koji prorokuje o svom sinu Ivanu Krstitelju, za kojeg je predvidio da će odrasti da propovijeda o Isusu.

“A ti, dijete, prorok ćeš se Svevišnjega zvati jer ćeš ići pred Gospodinom da mu pripraviš putove, da pružiš spoznaju spasenja narodu njegovu po otpuštenju grijeha njihovih, darom premilosrdnog srca Boga našega po kojem će nas pohoditi Mlado sunce s visine da obasja one što sjede u tmini i sjeni smrtnoj, da upravi noge naše na put mira.” rekao je Zaharija.

Dakle, Harris propovijeda evanđelje spasenja kroz vladu, pokušavajući za to upotrijebiti biblijski odlomak o Isusu Kristu. To se svakako čini svetogrđem, piše Westjournal.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!