Joe Biden: “Odustat ću samo ako mi se Gospodin Bog obrati i kaže mi da to učinim”

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da nitko nije kvalificiraniji od njega za nastup na predstojećim izborima te da ga samo “Bog” može ukloniti iz predsjedničke utrke.

“Mislim da ne postoji nitko kvalificiraniji od mene, a odustat ću samo ako mi se Gospodin Bog obrati i kaže mi da to učinim”, rekao je Bajden u intervjuu za ABC News.

Biden je svoj nastup na debati s republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom 27. lipnja nazvao “lošom epizodom”, prenosi Reuters.

“Nema naznaka bilo kakvog ozbiljnog stanja. Bio sam iscrpljen”, rekao je Biden.

Voditelj George Stephanopoulos inzistirao je da Biden kaže što bi učinio ako njegova kandidatura košta demokrate Zastupničkog doma i Senata, na što je Biden rekao da neće odgovoriti na to pitanje i da se to neće dogoditi.

Na pitanje zašto šest dana koje je proveo u predsjedničkoj rezidenciji Camp David nije bilo dovoljno da se pripremi za raspravu, Biden je odgovorio da je razlog to što je bio bolestan.

“Osjećao sam se užasno. Pitao sam (liječnike) jesu li me testirali na koronavirus, jer su pokušavali shvatiti što nije u redu. Napravili su test da vide imam li infekciju. Bio sam jako prehlađen”, rekao je Biden.

Dodao je kako je svjestan svog lošeg nastupa u raspravi.

“Cijeli način na koji sam se pripremao, nitko nije kriv osim mene. Nije ničija krivnja osim mene”, rekao je Biden i dodao da je, unatoč svemu, “još uvijek u dobroj formi”.

Na pitanje bi li bio voljan napraviti neovisnu kognitivnu procjenu i potom objaviti rezultate u javnosti, Biden je odgovorio da takav test radi svaki dan.

“Imam testove svaki dan. Sve što radim… Ne vodim samo kampanju, upravljam svijetom. Zvuči kao hiperbola, ali mi (Sjedinjene Države) smo suštinska nacija u svijetu,” rekao je Biden.

NAJNOVIJE!