Incident u školi: Učiteljica udarila djevojčicu po leđima i poprskala joj tekućinom lice

Francuske vlasti pokrenule su kriminalnu istragu nakon što je na društvenim mrežama objavljena snimka na kojoj se vidi učiteljica koja udara trogodišnjakinju u školi u Parizu.

Navodno je učiteljica poprskala neidentificiranu tekućinu u lice djevojčice kad je ona vikala ‘mama, mama’. Snimka koju je objavila odvjetnica roditelja trogodišnjakinje izazvala je šok i bijes diljem zemlje. Navodni napad dogodio se prošlog utorka, 3. rujna, prvog dana školske godine u školi Frères-Voisins u 15. arondismanu.

Na objavljenoj snimci se vidi neidentificirana učiteljica koja stoji iznad uplakane djevojčice prije nego što ju je ona udarila po leđima, uslijed čega je trogodišnjakinja pala na pod.

Vanessa Edberg, odvjetnica koja zastupa roditelje djevojčice i koja je objavila video na X-u (nekadašnjem Twitteru), izjavila je u utorak: “To nije bila pljuska. Udarala ju je po leđima. Ono što se dogodilo je izuzetno ozbiljno.”

Odvjetnica je kazala kako je učiteljica uzela malu bocu i “poprskala neidentificirani proizvod na njezino lice”. Prema njoj, djevojčica i ostatak njezine obitelji “su izuzetno traumatizirani”, a oni su cijeli slučaj prijavili policiji i tužiteljstvu. Incident je, kako navodi, potajno snimila majka drugog djeteta, koja je bila u učionici cijeli dan. “Ranije je udarila moju kćer, zato je i imala takvu emotivnu reakciju, a majka koja je bila tamo odlučila je snimiti diskretno”, izjavio je otac djevojčice za Le Parisien.

NAJNOVIJE!