Guverner Kalifornije potpisao zakone kojima će se kažnjavati škole koje odbijaju podučavati LGBT sadržaj

Guverner Kalifornije Gavin Newsom potpisao je zakon kojim bi se smanjilo financiranje škola koje ograničavaju LGBT sadržaj u svojim učionicama.

Zakon centralizira državnu vlast nad školskim kurikulumom, kažnjavanjem škola koje ograničavaju knjige koje pokrivaju homoseksualnost i rodnu ideologiju. Neki su školski odbori to učinili zbog zabrinutosti da je sadržaj previše seksualno eksplicitan za malu djecu.

Ovo je samo jedan od 10 zakona usmjerenih na homoseksualnost i transrodnost koje je Newsom potpisao ovaj tjedan

Novi zakon, koji je stupio na snagu odmah po guvernerovom potpisu, daje državnom nadzorniku ovlast da smanji financiranje škole ako škola ne osigura “dovoljno udžbenika ili nastavnog materijala” u skladu s državnim standardima za raznolikost i uključenost, što uključuje knjige dostupne u školskoj knjižnici.

Prema ovom zakonu, državni nadzornik također će imati ovlasti kupiti udžbenike za učenike unutar školskog okruga i zahtijevati od škole da nadoknadi troškove ako odbije osigurati udžbenike u skladu s državnim standardima raznolikosti i inkluzije.

Zakon je potpisan usred svađe između države i Ujedinjenog školskog okruga Temecula Valley, koji je odbacio kontroverzni udžbenik zbog uključivanja pro-homoseksualnih i pro-transrodnih tema. Newsom je kritizirao školski okrug kada je potpisao zakon.

“Od Temecule do Tallahasseeja, marginalni ideolozi diljem zemlje pokušavaju zataškati povijest i zabraniti knjige u školama”, rekao je Newsom u izjavi. “S ovim novim zakonom učvršćujemo ulogu Kalifornije kao države istinske slobode: mjesta gdje obitelji – a ne politički fanatici – imaju slobodu odlučiti što je dobro za njih.”

Državni nadzornik Tony Thurmond također se pozitivno izjasnio o novom zakonu i naznačio svoju namjeru da iskoristi svoje nove ovlasti.

“Ovaj zakon će poslužiti kao model za naciju koju Kalifornija prepoznaje i razumije u trenutku u kojem se nalazimo – i dok neki žele vratiti sat unatrag u pogledu napretka, mi udvostručujemo kretanje naprijed”, rekao je Thurmond. “Umjesto da ograničavamo pristup obrazovanju i potpuno zabranjujemo knjige kao druge države, mi prihvaćamo i proširujemo mogućnosti za znanje i obrazovanje, jer to je kalifornijski način.”

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!