Grčka pravoslavna crkva zabranila pričest političarima koji su glasali za legalizaciju gay brakova

Regionalno tijelo Grčke pravoslavne crkve zabranilo je dvojici lokalnih političara pričest i sudjelovanje na crkvenim događajima zbog njihove podrške zakonu koji je legalizirao istospolne brakove.

Crkvene vlasti na sjeverozapadnom otoku Krfu objavile su u utorak priopćenje, odredivši zabrane političarima jer su počinili “najdublju duhovnu i moralnu pogrešku” glasovanjem za zakon.

“Neka se pokaju”

“Za nas se ova dva (lokalna) političara ne mogu smatrati aktivnim članovima Crkve”, izjavila je Krfska biskupija, a prenosi The Christian Post. “Potičemo ih da se pokaju zbog svoje neprikladnosti.”

Dvojici zastupnika, koji nisu imenovani u izvješću, bit će zabranjeno primanje pričesti i prisustvovanje događajima pravoslavne crkve. Regionalno tijelo pohvalilo je još jednog političara jer je glasao protiv zakona o homoseksualnim brakovima, navodeći da je to “vrsta političara, bez obzira na druga uvjerenja, koja nam treba u našoj zemlji”.

Panhelenski socijalistički pokret, politička stranka koja je podržavala legalizaciju istospolnih brakova, a kojoj pripada i jedan od dva spomenuta zastupnika, nazvao je odluku krfske biskupije “neprihvatljivom”.

Prošli je mjesec grčki parlament usvojio zakon kojim se legaliziraju istospolni brakovi sa 176 glasova za i 76 protiv, nakon dugog razdoblja rasprave o tom pitanju.

Osim što je legalizirao homoseksualne brakove, zakon je istospolnim partnerima u braku omogućio posvajanje djece.

NAJNOVIJE!