NaslovnicaVijestiFrancuski katolički učitelj tražio je od učenica da poziraju gole 'za Palestinu'

Francuski katolički učitelj tražio je od učenica da poziraju gole ‘za Palestinu’

Martin G., profesor u privatnoj katoličkoj srednjoj školi u regiji Drôme, pod istragom je zbog “pokušaja korupcije maloljetnica” jer je tražio od svojih učenica da poziraju gole “protiv rata u Palestini”.

45-godišnji Martin G., učitelj književnosti na zamjeni, “navodno je sugerirao da učenice poziraju gole protiv rata u Palestini i objave fotografije na svojim mrežama”, rekao je novinarima javni tužitelj Valencea Laurent de Caigny.

Uprava škole slučaj je uputila državnom odvjetništvu. Martin G. je već bio otpušten 17. svibnja nakon nekoliko pritužbi roditelja, prema francuskoj novinskoj kući La Depeche.

Kontaktiran od strane Libérationa, Martin G. sebe je opisao kao “vatrenog katolika, komičara i pacifista” i rekao da želi “potaknuti razmišljanje o Pedesetnici”.

Nešto više od mjesec dana kasnije, u ponedjeljak ujutro, 24. lipnja, učitelji je pozvan u urede Crest Gendarmerie Company kako bi ga pritvorili. U večernjim satima pušten je na slobodu do daljnje istrage. Zatraženo je i psihijatrijsko vještačenje.

NAJNOVIJE!