NaslovnicaVijestiErdogan pozvao islamski svijet da reagira zbog Izraela: Što još čekate? Bog...

Erdogan pozvao islamski svijet da reagira zbog Izraela: Što još čekate? Bog će nas smatrati odgovornima

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u srijedu je izjavio da je “duh Ujedinjenih naroda u Gazi mrtav”, te je istodobno pozvao “islamski svijet da reagira” nakon izraelskih napada na kampove u Rafahu, gdje su smješteni raseljeni Palestinci.

“UN ne uspijeva zaštititi čak ni svoje osoblje, ni humanitarno osoblje. A što još čekate da biste djelovali? Duh Ujedinjenih naroda u Gazi je mrtav”, kazao je Erdogan pred zastupnicima svoje stranke.

Uz optužbe zbog nemoći međunarodnih institucija, predsjednik većinski muslimanske zemlje s 85 milijuna stanovnika također je kritizirao svoje kolege iz islamskog svijeta.

“Želim islamskome svijetu uputiti par riječi: A što još čekate da biste donijeli zajedničku odluku? Bog će nas i vas smatrati odgovornima”, rekao je.

Dodao je da “Izrael nije prijetnja samo za Gazu, već i za čitavo čovječanstvo”.

“Nijedna država nije sigurna sve dok Izrael ne bude poštovao međunarodno pravo i dok ne shvati da je međunarodno pravo obveza. To se odnosi i na Tursku”, rekao je.

“Izrael i oni koji ga podržavaju nadaju se da ćemo zaboraviti ovaj genocid. No, taj genocid neće biti zaboravljen”, upozorio je Erdogan.

Istaknuo je da “ubojstva beba, djece, napada kojima su ciljevi bili bolnice, crkve i džamije neće biti zaboravljeni.”

NAJNOVIJE!