Elon Musk predstavio robote koje želi dovesti u naše domove

Elon Musk je također podijelio svoju viziju kako bi ovi roboti mogli postati dio svakodnevnog života.

Elon Musk je na Tesla “We Robot” događaju predstavio svoje robote Optimus Gen 2, koji su radili na različitim zadacima poput posluživanja pića, dijeljenja poklon-vrećica, poziranja za fotografije i plesanja s posjetiteljima.

Događaj se održao u Warner Brothers Studios u Burbanku, Kalifornija, nakon predstavljanja dvaju novih samovozećih automobila. Musk je također podijelio svoju viziju kako bi ovi roboti mogli postati dio svakodnevnog života.

“Jedna od stvari koju smo htjeli pokazati večeras je da Optimus nije unaprijed programiran video – roboti Optimus hodaju među vama”, rekao je Musk.

On vjeruje da bi ovi roboti mogli obavljati razne zadatke, od podučavanja, čuvanja djece, šetanja pasa, košenja trave, do jednostavnog prijateljstva i posluživanja pića. Musk je uvjeren da će Optimus postati “najveći proizvod svih vremena, bilo koje vrste.”

Roboti komuniciraju s ljudima

Ono što je bilo posebno na ovom događaju jest interakcija ljudi s robotima, što je važno za izgradnju povjerenja, posebno jer se planira da ovi roboti jednog dana uđu u domove. Roboti su demonstrirali svoje vještine poput posluživanja i plesanja, što je već viđeno u Tesla promotivnim videima, ali sada su posjetitelji dobili priliku da ih osobno iskuse.

Događaj je također bio jedinstven jer je kombinirao predstavljanje Tesla Robo-taksija i Robo-vana s demonstracijom mogućnosti robota Optimus. Musk je istaknuo kako je Tesla napredovala u razvoju ovih robota koristeći svoju tehnologiju autonomne vožnje, bez potrebe za partnerstvom s tvrtkama poput Nvidije ili OpenAI.

Musk je ponovio svoju tvrdnju da će cijena robota Optimus jednog dana pasti ispod cijene automobila, procijenivši da bi roboti mogli koštati između 20.000 i 30.000 dolara kada proizvodnja dosegne masovnu razinu.

Naziv događaja “We Robot” referira se na znanstveno-fantastični film “I, Robot” s Willom Smithom, kao i na zbirku priča Isaaca Asimova. Musk, poznati ljubitelj znanstvene fantastike, često uključuje takve reference u marketinške kampanje svojih tvrtki.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!