Elon Musk hvali dobrobiti religije, kaže da sekularizam ostavlja ljude ‘u očaju’

Musk često napada radikalne ljevičarske stavove, uključujući "ekstinkcionizam" protiv rađanja i "wokeizam".

Elon Musk je u srijedu na platformi X (nekadašnji Twitter) objavio pjesmu koju je sam napisao, u kojoj je istaknuo kako “sekualrizam” ostavlja ljude “u očaju” te sugerirao da religija ima važnu ulogu kao zaštita protiv tuge.

“Ateizam je ostavio prazninu;
Sekularna religija zauzela je njegovo mjesto;
Ali ostavila je ljude u očaju;
Hedonizam bez djece, bez brige;
Možda religija i nije tako loša;
Da te spriječi da budeš tužan.”, napisao je Musk, koji je nedavno za sebe rekao da nije “posebno religiozan”, ali da je “vjerojatno kulturološki kršćanin”.

Sekularna religija na koju Musk referira uključuje ideologije koje su anti-ljudske, razdvajaju ljude i štete djeci. Te ideologije, koje danas mnogi ljevičari prihvaćaju s gotovo religioznom strašću, Musk je u više navrata oštro kritizirao i pobijao putem svojih objava na društvenim mrežama.

Primjerice, Musk često napada radikalne ljevičarske stavove, uključujući “ekstinkcionizam” protiv rađanja i “wokeizam,” poput sakaćenja transrodne djece i politike identiteta, uz prateće politike Raznolikosti, Jednakosti i Uključivanja (DEI).

Muskova sugestija da je ta “sekularna religija” povezana s “hedonizmom bez djece” potvrđena je statistikom koja pokazuje kako stope nataliteta diljem svijeta nastavljaju padati.

Što je “woke kultura” i kakvo mišljenje bi kršćani trebali imati o njoj?

Mnogi svjesno odlučuju nemati djecu

Ovaj pad nije uzrokovan manjim obiteljima, već sve većim brojem osoba koje biraju život bez djece. Iako manji dio tog trenda proizlazi iz neplodnosti, mnogi mladi odrasli danas svjesno odlučuju nemati djecu.

Neki od njih hvale svoj hedonistički način života na internetu, objavljujući videozapise o prednostima života kao “DINKS” (dvostruki prihod, bez djece).

Kao što je Musk sugerirao, sekularni ili nereligiozni parovi vjerojatnije biraju život bez djece. Zanimljivo, prema podacima Instituta za obiteljske studije, “plodnost je puno više opala među nereligioznim Amerikancima nego među onima koji su pobožni”, a učestalost religijske prisutnosti dosljedno je povezana s višim stopama plodnosti.

Nije iznenađujuće da oni s djecom izvještavaju o više sreće (ali i više stresa) u svakodnevnom životu. Međutim, postoji još jasnija veza između religioznosti i sreće. Prema istraživanju Pew Research Centra, aktivno religiozni ljudi općenito su sretniji nego “pasivno religiozni” i “nereligiozni”, i to često u znatno većim postocima.

Na primjer, u SAD-u, 36% aktivno religioznih osoba opisuje sebe kao “vrlo sretne,” naspram 25% pasivno religioznih i 25% nereligioznih. U Australiji, 45% aktivno religioznih opisuje sebe kao “vrlo sretne,” u usporedbi s 32% nereligioznih.

NAJNOVIJE!