Elon Musk će napustiti Kaliforniju zbog njezine rodne LGBT politike

Dana 15. srpnja, guverner Kalifornije Gavin Newsom potpisao je AB1955, zakon koji zabranjuje edukatorima u javnom školskom sustavu da informiraju roditelje o rodnoj disforiji njihove djece bez pristanka učenika.

Zakon je odgovor na pokret za roditeljska prava u Kaliforniji, koji je zagovarao transparentnost, s nekoliko školskih odbora koji su usvojili politiku obavještavanja roditelja o promjeni rodnog identiteta njihovih djece.

Novi zakon zabranjuje školskim okruzima i drugim obrazovnim institucijama donošenje politika koje zahtijevaju otkrivanje informacija o seksualnoj orijentaciji ili rodnom identitetu učenika bez njihovog pristanka, osim ako to nije zakonom propisano, piše Lifesitenews.com.

Zakon je suprotan rastućem mišljenju da “društvena tranzicija” može biti štetna za djecu zbunjenu spolom, a praksa je napuštena u Ujedinjenom Kraljevstvu uz međustranačku potporu.

Američki mainstream mediji predstavljaju zakon kao zaštitu za transrodne i homoseksualne studente, dok kritičari tvrde da roditelji trebaju biti informirani o važnim aspektima života svoje djece. Newsomova odluka mogla bi imati značajan financijski utjecaj na Kaliforniju.

Elon Musk je, reagirajući na zakon, najavio da će preseliti sjedište SpaceX-a iz Kalifornije u Teksas, navodeći zakon kao razlog.

Musk je također najavio planove za preseljenje sjedišta X-a iz San Francisca u Austin, Teksas. Prihod SpaceX-a prošle godine iznosio je 8,7 milijardi dolara, a ako Musk ispuni svoje obećanje, to će biti značajan udarac za Kaliforniju.

Musk je izjavio da će zakoni poput AB1955 prisiliti obitelji i tvrtke da napuste Kaliforniju kako bi zaštitili svoju djecu, upozoravajući da će država “uzeti vašu djecu ako se protivite” rodnoj tranziciji.

3 KOMENTARI

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Dražen Kovačević
3 mjeseci prije

Cenzurirate kao u doba komunizma

Dražen Kovačević
3 mjeseci prije

Vladar ovog svijeta je uzeo maha, pa ni vas na ovim stranicama nije zaobišao. Kako je moguće da jedna krščanska stranica,dopusti reklame tarota, đavljeg vračarstva.I vi ste se prodali za Judine škude.

Last edited 3 mjeseci prije by Dražen Kovačević
Tvigi.
3 mjeseci prije

Kalifornija je odavno prizvala sud Božiji nad sobom, samo je pitanje dana kada će doći do njenog potonuća.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!