Dramatične snimke poplava u Japanu: Šest osoba je poginulo, ima i nestalih

Deseci rijeka izlili su se iz korita.

Šest osoba je poginulo, a 10 se vodi kao nestalo nakon što su rekordne kiše izazvale poplave i klizišta u dijelovima japanske prefekture Ishikawa.

Gradovi Vadzima i Suzu, koji se još uvijek oporavljaju od razornog potresa koji je to područje pogodio 1. siječnja, među najteže su pogođeni poplavama.

U nedjelju je u oba grada palo dvostruko više kiše nego što je uobičajeno za rujan, javljaju lokalni mediji, prenosi BBC.

Deseci rijeka izlili su se iz korita, prekidajući ceste i izolirajući više od 100 zajednica diljem prefekture, navodi se u izvješćima. Oko 4000 kućanstava u ponedjeljak je ostalo bez struje.

Dvoje poginulih pronađeno je u blizini tunela pogođenog odronom u Vadzimi. Jedan od njih bio je građevinski radnik koji je obavljao popravke na putu.

Šalje li Bog poplave, potrese, požare?

Među ostalim žrtvama su dvojica starijih muškaraca i starija žena, izvestio je The Japan Times, pozivajući se na lokalne vlasti.

Japanska meteorološka agencija u subotu je izdala najviši nivo upozorenja na opasnost po život za Ishikawu, a u nedjelju je smanjila na uobičajeno upozorenje. Ipak, vlasti su pozvale na daljnji oprez.

Poplavna voda preplavila je privremena naselja izgrađena za ljude koji su izgubili svoje domove u potresu na Novu godinu. Na snimci koju je objavila lokalna televizija vidi se kako je cijela ulica u Vazdima pod vodom.

Regija se još uvijek oporavlja od snažnog potresa magnitude 7,5 u siječnju koji je ubio najmanje 236 ljudi, srušio zgrade i izazvao veliki požar.

NAJNOVIJE!