Dovezla je bebu u bolnicu s teškim ozljedama
Foto: Canva

Prije nekoliko dana desetomjesečna beba dovezena je u bolnicu u Reimsu sa strašnim ozljedama, nakon čega je reagirala policija i uhitila djetetovu majku (18) i njezinog partnera (27), zbog sumnje da su mučili i zlostavljali dijete.

Policija je dobila poziv iz bolnice 27. lipnja, kada je majka u pratnji dečka donijela bebu koja je imala brojne modrice po tijelu i ozljede u predjelu očiju.

Majka je tvrdila da je dijete palo i da se radilo o nesretnom slučaju, no kada su liječnici pregledali dijete, ustanovili su da je već duže vrijeme izloženo nasilju.

Kako piše francuski Le Figaro, dijete je bilo gotovo potpuno u modricama, ima lezije na oba oka, teške ozljede jetre, čak tri prijeloma potkoljenica.

Iz bolnice su rekli da dijete nije životno ugroženo, ali da će biti smješteno na intenzivnoj njezi najmanje 30 dana kako bi se sanirale ozljede i pratilo stanje bebe.

Fotografije ozljeda bebe su šokantne

“Fotografije ozljeda bebe su vrlo šokantne”, stoji u priopćenju tužiteljstva, dodajući da su majka i njezin partner privedeni u ponedjeljak.

Na ročište su dovedeni i članovi obitelji majke osumnjičene, koji su rekli da su bili jako zabrinuti za dijete jer se majka nije brinula o djetetu te je radije izlazila u provod s prijateljicama nego odgajala bebu. Ističu i da su je više puta zatekli kako u blizini djeteta konzumira marihuanu.

“Majka osumnjičenog je bila ta koja je tražila da se beba odveze u bolnicu kada je vidjela dijete”, navodi se u priopćenju tužiteljstva.

Policija je navodno ispitala i prijatelja majke i njezinog partnera, koji je posvjedočio da je na vlastite oči vidio kako je osumnjičeni očuh umotao dijete u plastičnu foliju. Prema njegovim riječima, umotao bi dijete od glave do pete i ostavio samo mali prorez na ustima.

Navodno je osumnjičeničin očuh živoj mački odrubio glavu, a potom je bacio u kontejner. Sve je to znala bebina majka.

Nije poznato koliko je dugo beba trpila zlostavljanje i je li itko ikada prijavio policiji zlostavljanje.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare