Djevojka (16) koja tvrdi da je Božjim čudom ozdravila od raka odbija kemoterapije

Tinejdžerica je odbila daljnje liječenje raka unatoč naredbama suca Vrhovnog suda Novog Južnog Walesa (NSW) da nastavi s kemoterapijom.

16-godišnjakoj djevojci, identificiranoj kao AC, prošle godine dijagnosticiran je rak kostiju. Počela je s kemoterapijom i kada je nekoliko mjeseci kasnije napravljena magnetska rezonanca, rak više nije bio vidljiv, prema odluci Vrhovnog suda NSW-a objavljenoj prošlog tjedna.

Djevojka vjeruje da je čudesno ozdravila zahvaljujući “Božjem čudu iscjeljenja”.

Međutim, njezin liječnik upozorio je da odsutnost vidljivog raka ne znači da je izliječena i da postoji “100 postotna vjerojatnost” da će tumor napredovati u sljedećih nekoliko mjeseci do dvije godine.

Upozorio je da bi je bez nastavka kemoterapije njegovo ponovno oživljavanje moglo ubiti jer bi mogla postati otporno na liječenje.

Vjeruje da su joj molitve uslišane

Unatoč tome, uz podršku svoje obitelji, AC je odlučno odbila nastavak kemoterapije, navodeći svoju kršćansku vjeru kao temelj svoje odluke. Vjerovala je da su joj molitve uslišane i da je sada slobodna od raka.

“Znam da bi to moglo biti teško drugim ljudima razumjeti, ali po mom mišljenju, jedini način da objasnim ove rezultate bio je da su bili odgovor na naše molitve i potpuno Božje čudo iscjeljenja.”

“Ne želim nastaviti s kemoterapijom jer vjerujem da više nemam rak zbog čuda koje se dogodilo… Vjerujem da me Bog izliječio. Nije mi potrebno nikakvo daljnje liječenje.”

Sudac Michael Meek, koji je predsjedao slučajem, priznao je autonomiju AC-a u donošenju medicinskih odluka, ali je istaknuo svetost života kao najvažniji faktor.

Tijekom sudskog naloga zadubio se u zamršenu međuigru između vjere, medicinskih dokaza i individualne autonomije, prepoznajući složenost svojstvenu takvim stvarima.

Sudac Michael Meek rekao je da su pred njim bili dokazi da je djevojka vjerovala da će se rak vratiti “predstavljati Božju volju, a njezino uvjerenje o smrti je da će se vratiti Isusu, svom ‘Gospodaru i Spasitelju’, i da će imati” vječni život na nebu’.”

Tinejdžerka ima još jedno snimanje zakazano krajem veljače.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!