NaslovnicaVijestiDjevojčica (3) umrla nakon što joj je majka pokušala ukloniti uši

Djevojčica (3) umrla nakon što joj je majka pokušala ukloniti uši

Djevojčica (3) je umrla u Rumunjskoj, a njezina sestra (8) je u teškom stanju nakon što ih je majka izravno izložila sredstvu za uništavanje parazita kod ovaca.

Djevojčice iz sela Pauša hitno su prebačene u bolnicu s prvim znakovima trovanja, a majka je odbijala priznati što je učinila sve dok je liječnici na to nisu prisilili, kako bi oni učinili sve kako bi spasili djecu. Nažalost, mlađoj djevojčici nije bilo pomoći.

Policija je pokrenula istragu, a majka je isprva tvrdila da nije kupala djecu, već da je proizvod slučajno prolila po podu kuće.

“Bilo mi je jadno kad sam otvorila vrata. Djevojčice su se igrale na podu, možda im je ušlo u oči ili usta. Ne znam, ne mogu znati”, navodno je rekla majka tijekom ispitivanja.

Djevojčice su prvo osjetile mučninu, a potom su počele povraćati. Nedugo nakon toga roditelji su pozvali Hitnu pomoć.

“Nisam znao što je to”

“Prvo nije bilo jasno da su djeca kupana tom supstancom. Ona je to priznala tek oko 10 sati”, rekao je ravnatelj bolnice u koju su djevojčice dovezene.

Nažalost, stanje mlađe djevojčice bilo je iz sata u sat sve gore i gore.

“Zbog pogoršanja njezina stanja, dijete je hitno prebačeno u bolnicu intenzivne njege u Cluju, gdje je nažalost umrlo”, priopćila je policija.

Druga djevojčica trenutno je stabilno, ali u vrlo teškom stanju.

Mediji navode da obitelj ima petero djece u dobi od 2 do 14 godina. U istragu se uključio i Centar za socijalni rad.

Molimo se za oporavak druge djevojčice!

NAJNOVIJE!