Djevojčica (2) umrla od vrućine, tata je ostavio u autu pa otišao igrati igrice

Djevojčica Parker Scholtes (2) pronađena je bez svijesti u vrućem autu svog oca koji ju je tamo ostavio jer je nije htio probuditi.

Mala je zaspala dok se vozila s ocem, a on ju je ostavio u autu kako bi “fino odspavala”, ali je zaboravio da će kad se ugasi motor u autu biti nesnosno vruće jer će klima uređaj prestati raditi.

Termometar je pokazivao 42,7 Celzijevih stupnjeva nakon što je djevojčica pronađena gotovo mrtva u terencu.

Hitno je prebačena u bolnicu, no ubrzo je umrla.

Dan nakon nesreće obdukcijski je nalaz konstatirao da je smrt nastupila zbog visoke temperature u vozilu. Ovaj tragični događaj prvo je zabilježen kao nesreća, ali je naknadno izmijenjen.

Dva sata kasnije, nakon što je djevojčica pronađena, uhićen je i otac Christopher Scholtes (37) koji je igrao Sony igrice dok mu je kći umirala u užarenom automobilu.

Policijska istraga otkrila je da je 37-godišnjak ostavio usnulu kćer u terencu nakon šopinga 9. srpnja, s upaljenom klimom u automobilu.

Na ispitivanju je rekao da je nije htio probuditi, ali da ju je poslije zaboravio. Shvatio je da je nema tek kada mu je žena došla kući, što je bilo prekasno.

Automobil je imao mogućnost odgođenog gašenja, što znači da je motor radio 30 minuta, ali se nakon toga ugasio, a s njim i klima uređaj.

Prema navodima policije, ovo nije prvi očev nemar. Dvije starije kćeri rekle su da ih je otac redovito ostavljao same u autu dok je bio zauzet igrama.

NAJNOVIJE!