Djevojčica (14) ostala trudna sudjelujući u opasnom izazovu koji se širi Europom

Ovaj izazov navodno je započeo u krugovima imućnih obitelji u Beogradu.

Javnost u Italiji u šoku je zbog 14-godišnjakinje koja je zatrudnjela sudjelujući u opasnom izazovu – Sex Roulette, u kojem maloljetnici imaju nezaštićene seksualne odnose s nepoznatim osobama. Ukratko, mladići imaju “romantični susret”, a djevojka “gubi” ako ostane u drugom stanju.

Ovaj opasni trend tiho se širi Europom ozbiljno ugrožavajući zdravlje i sigurnost brojnih maloljetnika. Počeo je na društvenim mrežama na Balkanu, navodno iz Beograda, prenosi grčki portal Protothema.

“Seks rulet” brzo se proširio i ostatkom Starog kontinenta, izazvavši ozbiljnu zabrinutost stručnjaka za preventivnu medicinu, psihologiju i obrazovanje.

Kako prenose talijanski mediji, ovaj izazov nastao je na društvenim mrežama, a karakterizira ga opasna priroda, jer potiče maloljetnike na nezaštićene spolne odnose s nepoznatim osobama, s ciljem povećanja adrenalina.

U ovom konkretnom “izazovu” “pobjednik” je onaj koji ne zatrudni, dok je “gubitnik” onaj koji zatrudni. Odvjetnica Marina Contaleo preuzela je slučaj 14-godišnje djevojčice koja je zatrudnjela zbog sudjelovanja u ovom izazovu.

Kako Contoleo objašnjava, djevojčica nije ni znala tko je otac njezinog djeteta, jer je riječ o nepoznatoj osobi, koju je pronašla preko društvenih mreža kako bi sudjelovala u izazovu.

“Seks rulet” kao rezultat nije ograničen samo na trudnoću. Kako bi povećali opasnost i osjećaj rizika, sudionici mogu odlučiti uključiti osobu zaraženu HIV-om u svoju grupu ne znajući o kome se radi, čime se povećava rizik od izazova.

Ovaj izazov navodno je započeo u krugovima imućnih obitelji u Beogradu i brzo se proširio na Španjolsku, Ujedinjeno Kraljevstvo, a nedavno i Italiju.

NAJNOVIJE!