Djevojčica (12) počinila samoubojstvo zbog ucjene fotografijama

Njeno beživotno tijelo pronašli su mlađi brat i sestra.

Studentu Alexanderu McCartneyju, koji je 2018. godine ucijenio djevojčicu (12) da počini samoubojstvo, sljedeći bi tjedan trebala biti izrečena presuda.

Djevojčica Cimarron Thomas (12) iz američkog Belfasta oduzela si je život nakon što je putem društvene mreže Facebook primila prijetnju da će njezine intimne fotografije koje je prethodno sama poslala Alexanderu biti javno objavljene.

Student informatike Alexander McCartney, koji je pozirao kao djevojčica po imenu Sarah McCartney, prevario je 12-godišnjakinju da mu pošalje intimne fotografije, a zatim joj je zaprijetio da će ih poslati njezinoj obitelji ako ne udovolji njegovim bolesnim zahtjevima.

Nakon ovakve ucjene djevojka je prestravljena molila Alexandera da je ostavi na miru, no on joj je tada rekao da će proslijediti fotografije osim ako mu “ne da ono što želi”.

“Upucat ću se”, bila je Cimarronina poruka Alexanderu, koji je odgovorio: “Doviđenja i sretno”.

Nakon što su završili razgovor, djevojka je ocu uzela pištolj i njime počinila samoubojstvo. Njeno beživotno tijelo pronašli su mlađi brat i sestra.

18 mjeseci nakon tragičnog događaja njezin otac, shrvan krivnjom i tugom, učinio je isto – oduzeo si je život.

Alexander McCartney kasnije je proglašen krivim za ubojstvo iz nehata iako se par nikada nije fizički upoznao.

Ovaj 26-godišnji student je vrbovao žrtve u dobi od 10 do 16 godina, lažući o njihovoj dobi i spolu, skrivajući se iza lažnog imena i prezimena.

Ciljao je žrtve koje žive u Britaniji, Australiji, Novom Zelandu i SAD-u.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!