NaslovnicaVijestiSvijetDjevojčica (12) grupno silovana zbog svoje vjere? Užas u Francuskoj

Djevojčica (12) grupno silovana zbog svoje vjere? Užas u Francuskoj

Grupno silovanje 12-godišnjakinje šokiralo je Francusku, a nekoliko medija objavilo je da je napadnuta jer je Židovka. Navodni antisemitski napad dogodio se u gradu Courbevoieu u pariškoj regiji.

Kako javljaju Le Figaro i BFM TV, žrtva je u subotu šetala parkom kada su je napala tri dječaka.

Navodno su okrivljenici, koji su i sami još bili tinejdžeri i imali su 12 i 13 godina, djevojku natjerali u praznu šupu. Tamo su je, prema policijskim izvješćima, vrijeđali kao “prljavu Židovku”, a potom brutalno silovali.

Djevojčica je nakon napada ispričala roditeljima koji su pozvali policiju. Dva dana kasnije policija je uhitila osumnjičene počinitelje. Maloljetnici su u utorak privedeni istražnom sucu. Oni su u zatvoru za maloljetnike.

Osim teških silovanja, seksualnih napada, ucjena i prijetnji smrću, istrage su u tijeku i za tjelesne ozljede i vrijeđanje. Državno tužiteljstvo u Nanterreu kaže da je izvršenje posljednja dva zločina “još otežano vjerskom opredijeljenošću žrtve”.

Dvojica maloljetnika osumnjičena su za silovanje i drugim optužbama, dok se treći maloljetnik sumnjiči za pomaganje u silovanju.

Prema nepotvrđenim informacijama, jedan od navodnih silovatelja bio je u vezi s djevojkom i nije mogao podnijeti činjenicu da ona od njega skriva svoje židovske korijene.

NAJNOVIJE!