Dječaka maltretirali, držali ga u boksu za pse: Majka ga je izgladnjivala i polijevala vodom

Jedno od najtežih zlostavljanja djece u Austriji dogodilo se kada su, kako se navodi, majka (32) i neidentificirana 40-godišnjakinja mjesecima maltretirale dječaka (12), držale ga u boksu za pse i polijevale hladnom vodom.

Trodnevno suđenje u Kremsu trebalo bi početi danas, a glavna optužena je 33-godišnja majka iz Waldfirtela, dok će se pred sudom pojaviti i njezina pomagačica.

Optuženoj majci prijeti kazna do 20 godina zatvora, ako bude proglašena krivom.

12-godišnjak je mjesecima trpio zlostavljanje i jedva je preživio maltretiranje kojem je danonoćno bio izložen. Kada je pronađen, imao je tjelesnu temperaturu od samo 26,5 stupnjeva kada mu je dijagnosticirana teška hipotermija.

Pronađen je pothranjen i hospitaliziran u kritičnom stanju. Od tada je prošlo gotovo godinu i pol i dječak se uspješno oporavio, a otac mu stari.

No, ono što je evidentno su posljedice na dječakovo psihičko stanje zbog jezivog zlostavljanja.

Kako su pisali austrijski mediji, optužena je dječaku nanijela “fizičku i psihičku patnju udarajući ga šakama, a nije mu ni sanirala ozljede”.

Bio je pun hematoma, spavao je u boksu za pse, izgladnjivali su ga i polijevali vodom na niskim temperaturama.

Osim toga, majka je 12-godišnjeg dječaka vezala, začepila mu usta i nekoliko sati ga zaključavala u boks za pse kako “ne bi mogao pobjeći”, prenose austrijski mediji.

Sva ta nedjela činila je uz podršku sudionika koji ju je poticao da nastavi nanositi štetu djetetu i da ga zatvori u kutiju, što je ona i učinila.

Slučaj je otkriven u studenom 2022. godine, kada je socijalna radnica prijavila slučaj policiji, a majka je uhićena krajem godine.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!