Dječak ubojica opisao kako je dobio želju za ubijanjem: Jedna stvar je bila okidač!

Dječak ubojica je jučer, tijekom četverosatnog ispitivanja, izjavio da je ideju za zločin dobio u svojoj školi “Vladislav Ribnikar” dok je gledao dokumentarni film o masovnom ubojstvu, saznaje Blic.

Nakon toga je pretraživao pojmove vezane za pucnjave i ubojstva na internetu te analizirao postupke napadača i njihove “greške” u svojim strašnim zločinima.

Međutim, jasni motivi dječaka ubojice za počinjenje ubojstva devet učenika i školskog čuvara još uvijek ostaju nejasni.

Tijekom jučerašnjeg ispitivanja nije mogao pružiti konkretno objašnjenje zašto se odlučio na ovaj stravičan čin, osim što je izjavio da gaji loše osjećaje prema svojim vršnjacima.

Njegovi odgovori su samo otvorili nova pitanja i postavili nove mučne dileme o ovom masovnom ubojstvu, kakvo se do sada nije zabilježilo u povijesti, a posebno ne u rukama trinaestogodišnjeg djeteta.

Iako je jučer pokazao neke emocije, svjedočenje dječaka ubojice će biti podvrgnuto temeljitoj provjeri istinitosti, jer je njegovo ponašanje neposredno nakon zločina bilo potpuno drugačije: hladno, distancirano, bez ikakvih tragova grižnje savjesti ili povezanosti s ocem, majkom ili sestrom.

Jučer je izjavio da se kaje. Nije želio gledati slike svojih žrtava, a izjavio je da mu je neugodno – izjavio je izvor za Blic.

Opisao je svoj odnos s ocem kao dobar, dok je majku opisao kao brižnu, suosjećajnu, pametnu i dobrodušnu. Tvrdi da su se njegovi roditelji dobro slagali, a sada mu nedostaju otac, majka, sestra, pas i ujak.

Dječak ubojica je priznao da je igrao popularnu videoigru Valorant

Tijekom svjedočenja, dječak ubojica je priznao da je igrao popularnu videoigru “Valorant”, koja je poznata po svojoj toksičnoj online zajednici.

Istraživanja su pokazala da je čak 80% igrača Valoranta doživjelo zlostavljanje od drugih igrača tokom igre. Unatoč tome, veza između igranja ove videoigre i planiranja te izvršenja masovnog ubojstva u školi “Ribnikar” još uvijek nije utvrđena.

Ideju za zločin dobio mjesec dana prije samog događaja, dok je gledao spomenuti dokumentarni film. Planiranje je trajalo između dva i tri tjedna. Iako je na početku imao popis učenika koje je namjeravao ubiti, kasnije je dodao još imena. Tvrdi da je popis sastavio kako bi razmislio koga neće napasti.

Dječak ubojica je rekao da mu “nije bilo lako doći do oružja”. Sef za oružje bio je postavljen visoko, gotovo do stropa, i morao je saznati šifru kako bi ga otvorio.

NAJNOVIJE!