Dijete (3) u Austriji umrlo od gladi: Roditelji su ga izgladnjivali do smrti

Slučaj Eliasa – trogodišnjeg dječaka iz šesteročlane obitelji koji je umro od gladi – i dalje šokira cijelu Austriju.

Prema izvješćima, prošlog ponedjeljka muškarac, profesionalni vozač u srednjim 20-ima i otac četvero djece, nazvao je broj hitne pomoći oko podneva: njegov sin Elias ležao je mrtav u svom krevetu.

Pravio se očajan i neupućen, iako je obdukcija, prema državnom tužiteljstvu, pokazala da je dječak morao umro dan prije, u nedjelju, dok su mu roditelji, navodi se u Ebbsu, bili na viteškom festivalu u Kufsteinu, javlja Oe24.at.

Osim toga, prema neslužbenim informacijama, često su navečer naručivali brzu hranu, a rođendan svoje najstarije kćeri (6) u petak su slavili u McDonald’su s prijateljima i braćom i sestrama, samo bez Eliasa.

Nakon što je utvrđeno da je dijete mrtvo, otac i majka završili su iza rešetaka.

Zasad je odgovornost preuzela samo Eliasova majka, koja je na teško razumljiv način izjavila da je “dijete zadnjih tjedana bilo bolesno i nije imalo apetita”. Posjet liječniku planiran je u bliskoj budućnosti.

Dječakova baka razgovarala je s novinama Bild i priznala da je njen unuk često bio s njom: “Bio je bolestan”, rekla je. “Ali što sam mogla? Roditelji su odrasli.”

Preostalo troje djece ovog para (djevojčice od jedne, tri i šest godina) smješteno je na skrb službi za zaštitu djece i mladeži.

Ono što nisu primijetili i primjećuju samo susjedi u stambenoj zgradi u Ebsu jest da svih pet članova obitelji nema znakova pothranjenosti, a navodno je i majka slično uhranjena kao i muškarac.

Nasuprot tome, riječi javnog tužiteljstva djeluju nevjerojatno šokantno.

“Prema dosad provedenim istraživanjima, postoji sumnja da u razdoblju od najmanje nekoliko tjedana niste osigurali trogodišnjem dječaku odgovarajuću hranu i tekućinu te da se javite liječniku unatoč očitom pogoršanju zdravstvenog stanja i evidentnog gubitka težine, tako da je dijete umrlo zbog teške pothranjenosti”, navodi se.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!