NaslovnicaVijestiDaniela (3) pas nasmrt izgrizao, roditelji su optuženi za ubojstvo

Daniela (3) pas nasmrt izgrizao, roditelji su optuženi za ubojstvo

Roditelji trogodišnjeg dječaka Daniela Twigga iz Velike Britanije, kojeg je pas nasmrt izgrizao, optuženi su za ubojstvo iz nehaja.

Mališan je preminuo nakon krvavog napada psa rase “cane corso” na farmi u Milnrowu, Rochdale, u svibnju 2022. godine.

Njegovi mama i tata, Mark Twigg (42) i Joan Bedford (36), optuženi su za ubojstvo iz nehaja i očekuje se da će se pojaviti pred prekršajnim sudom u Manchesteru i Salfordu 31. srpnja, javlja Metro.

Policija je prethodno rekla da je Daniel bio u vrtu kada ga je pas napao odmah nakon obiteljskog ručka.

Hitno je prebačen u dječju bolnicu Royal Manchester gdje je kasnije proglašen mrtvim.

Na posjedu je pronađeno nekoliko pasa, a jedan cane corso – pasmina talijanskog mastifa – eutanaziran je, priopćila je policija.

Fotografije snimljene na imanju pokazuju znakove koji upozoravaju “čuvajte se pasa” pričvršćene za kapije.

Danielova obitelj odala je počast u priopćenju koje je objavila policija, rekavši da je on bio “sretan, ljubazan i brižan dječak kojeg su voljeli svi koji su ga poznavali”.

“Volio je Paw Patrol i igrati se sa svojom braćom i sestrama, a također je volio biti u društvu životinja – posebno svog ponija Splasha. Puno nas je nasmijao i bio je komičan lik. Bio je hrabar, inteligentan i pun mnogih osobina. Daniel je volio biti s cijelom svojom obitelji i nedostajat će svima, u ime naše obitelji, molimo ljude da poštuju našu privatnost”, rekla je obitelj u svojoj izjavi.

NAJNOVIJE!