Čovjek umro na putu iz Hrvatske u München: Liječnik Hitne je bio pijan

Pijani liječnik suočava se s optužbama da je stavio u opasnost život pacijenta.

Skandalozan incident koji je rezultirao tragičnim gubitkom života pacijenta, prema izvještajima medija, sada se pretvara u sudski slučaj.

Mladi liječnik, koji je bio pod utjecajem alkohola, suočava se s optužbama da je stavio u opasnost život pacijenta, što će vjerojatno rezultirati pravnim posljedicama.

Pod naslovom “Liječnik Hitne pomoći s 2,2 promila – pacijent umro”, austrijski dnevni list Heute, referirajući se na Kronen Zeitung, izvještava o šokantnom događaju koji se dogodio prilikom prijevoza bolesnog pacijenta sanitetskim vozilom iz Hrvatske prema Münchenu.

Prema istom izvoru, pacijentu je pozlilo nakon prolaska tunela Karavanke u Koruškoj, Austrija, prenosi Večernji.

Navodi se da je “pijani liječnik s 2,2 promila alkohola u krvi bio nesposoban pružiti daljnju pomoć te je pacijent nažalost preminuo” prije dolaska u bolnicu u Villachu. Identitet pacijenta nije otkriven u medijima.

Kasnije je policija pozvana na mjesto događaja, gdje su primijetili čudno ponašanje mladog liječnika, koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola. Alkotest je otkrio visoku razinu alkohola u krvi, 2,2 promila.

Dodatno, prema Heuteu, utvrđeno je da je 34-godišnji slovenski liječnik navodno napravio pogrešku prilikom intubacije pacijenta u vozilu.

“Pogrešno je gurnuo tubus u jednjak umjesto u dušnik”, prenosi Kronen Zeitung, citiran od strane Heutea. Iako je naknadno vještačenje pokazalo da ova pogreška nije izravni uzrok smrti pacijenta.

Ovaj tragični događaj, kako sugeriraju mediji, rezultira skandalom koji će biti riješen na sudu. Mladi liječnik se suočava s optužbama da je stavio u opasnost život pacijenta.

Za ovaj prekršaj može mu biti izrečena zatvorska kazna do tri mjeseca, što bi moglo značiti kraj njegove tek započete karijere. Ipak, važno je napomenuti da se primjenjuje načelo pretpostavke nevinosti dok se ne dokaže krivnja.

NAJNOVIJE!