Broj mjesečnih pobačaja u Teksasu pao gotovo na nulu

Broj pobačaja u Teksasu je gotovo nula, prema novim podacima iz te države.

Izvješće Komisije za zdravstvo i socijalne usluge pokazuje da su pobačaji “stalno pali s tisuća mjesečno na nulu”, prema analizi Texas Alliance for Life.

Izvješće pokriva “prvih 21 mjesec nakon odluke Vrhovnog suda Sjedinjenih Država da poništi Roe protiv Wadea u slučaju Dobbs – od srpnja 2022. do ožujka 2024.”

Pro-abortus Guttmacher institut smatra Teksas “najrestriktivnijom” državom. Pobačaj je potpuno zabranjen uz ograničene iznimke. Zakon o zaštiti ljudskih života zabranjuje pobačaj osim kada postoji “ozbiljan rizik od značajnog oštećenja glavne tjelesne funkcije trudne žene”.

“Osim toga, tijekom tog razdoblja liječnici su izvijestili da su izvršili 102 medicinski neophodna pobačaja, s pet prijavljenih u ožujku, sve u bolnicama”, izvijestio je Texas Alliance for Life.

Međutim, prema medicinskim stručnjacima, ne postoji nešto poput “medicinski nužnog” pobačaja.

“Priča da će pro-life zakoni spriječiti liječenje životno opasnih komplikacija koje pogađaju trudnice, zahtijevajući od njih da putuju izvan države kako bi pristupile potrebnoj medicinskoj njezi, očito je lažna”, posvjedočila je ginekologinja dr. Ingrid Skopza američki Senat. Ona je članica teksaškog Odbora za pregled mortaliteta i morbiditeta majki.

NAJNOVIJE!