Beskućnik vratio novčanik pun novaca, a građani mu u znak zahvalnosti kupili stan

Beskućniku iz Nizozemske dramatično se promijenio život nakon što je u vlaku pronašao novčanik s 2.000 eura u gotovini i vratio ga policiji, zbog čega je dobio stan.

Hadjer al Ali, 33-godišnji beskućnik koji živi na ulicama Amsterdama, pronašao je novčanik u vlaku 23. lipnja i odnio ga amsterdamskoj policiji, koja je to objavila na društvenim mrežama.

“To što sam beskućnik ne znači da sam loša osoba. Kad sam našao svoj novčanik, morao sam ga vratiti, jer nije bio moj. U takvim trenucima ne znaš kome ide, možda nekome kome treba novac za bolesno dijete, ili baku”, rekao je. Hadjer al Ali, kojem je policija kao nagradu dala vaučer u vrijednosti od 50 eura.

@flashnewsfr

Il s’appelle Hadjer Al-Ali, et sa vie a basculé en gare d’Amsterdam…#actualite #sinformersurtiktok #humanity #sdf #faitdivers #positivevibes #amsterdam #paysbas #emotions #bravo

♬ Surrender – Natalie Taylor

“Učinio sam dobro djelo, a svemir će mi to vratiti”, rekao je Al Ali u Tik-Tok videu koji je pogledalo 100.000 ljudi.

Nakon toga krenula je online kampanja prikupljanja novca za “poštenog Nizozemca” i u samo jednom danu prikupljeno je točno 34.102 eura! Ukupno je novac doniralo 2800 ljudi, a najveća donacija bila je 750 eura.

Hadjer je otac dvoje djece, a 18 mjeseci živio je na ulici zarađujući skupljajući limenke za reciklažu. Prošli tjedan uselio se u stan u Apeldoornu, 90 kilometara od Amsterdama.

https://videopress.com/embed/aBBgqgpl

“Sada imam gdje živjeti, zaista sam ponosan i sretan. Tako sam zahvalan svima i svemu”, rekao je Al-Ali.

Sada ga često prepoznaju na ulici, neki vjeruju da je sve namješteno, ali većina susreta je pozitivna.

Najviše voli kada ga djeca prepoznaju.

“Tako je lijepo i čisto. Doživio sam barem sedam-osam puta da dijete s roditeljem ide ulicom i kaže tati ili mami: ‘To je pošten čovjek'”, kaže al-Ali.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!