Beba koju je rodila prostitutka usvojile časne sestre

Čudotvorna beba koju je rodila prostitutka u Mađarskoj su usvojile časne sestre koje su joj pružile novi život.

Izgledi za mađarsko dijete rođeno u prostituciji često vode do napuštanja i seksualne trgovine.

Međutim, Human Life International promijenio je tu sudbinu za jednog dječaka, što je dr. Imre Téglásy nazvao “čudom”. Téglásy, koji je preživio pobačaj, posvetio je svoj život spašavanju drugih.

Priča prati Margit, 33-godišnju beskućnicu i prostitutku, koja je ostala trudna, a identitet oca nije poznat.

Margit su srele časne sestre Teréz i Klára, koje su joj pokušale pružiti pomoć. Iako su je povezale s dobrotvornom službom, Margit je nestajala i ponovno se vraćala u potrazi za pomoći.

Nakon što je u trećem tromjesečju dobila sifilis, zabrinula se za svoje dijete i odlučila se raspitati o posvojenju. Human Life International povezao ju je s posvojiteljima Ágnes i Józsefom, ali Margit nije dolazila na dogovorene sastanke. Na kraju je sama otišla u bolnicu i rodila dječaka carskim rezom.

Téglásy je zajedno s posvojiteljima stigao u bolnicu, a Margit je potpisala papire za posvojenje. Iako je željela zadržati dijete, shvatila je da nije u stanju brinuti se za njega.

Odbila je novčanu pomoć posvojitelja, tražeći da se novac sačuva za dječaka, Miklósa.

Margit je zamolila da dječak bude kršten, a roditelji su pristali. Nakon potpisivanja papira, Margit je nestala, ostavljajući Miklósa u sigurnim rukama, s nadom da će imati bolji život.

Téglásy je u svom radu spasio gotovo 50.000 beba od pobačaja.

NAJNOVIJE!