NaslovnicaVijestiBeba koju je posvojio homoseksualni par preminula od toplotnog udara u autu

Beba koju je posvojio homoseksualni par preminula od toplotnog udara u autu

Dvomjesečna djevojčica umrla je nakon što je ostala na stražnjem sjedalu automobila koji je bio parkiran na jakom suncu, od posljedica toplotnog udara. To se dogodilo samo dva mjeseca nakon što je djevojčica usvojena kao novorođenče.

Tijelo Diane Sofia Santos pronađeno je na stražnjem sjedalu terenca njezinih roditelja 13. lipnja oko 12.30 sati.

Djevojčica je hitno prebačena u bolnicu, ali nije preživjela.

Ured šerifa okruga San Diego pokrenuo je istragu kako bi se utvrdilo tko je djevojčicu ostavio na stražnjem sjedalu automobila, a optužnica još nije podignuta.

Danielleini roditelji, James i Romer Santos, odveli su djevojčicu kući 11. travnja nakon što su je prvi put vidjeli u Atlanti, gdje je usvojena. Na obiteljskim fotografijama od ranije nasmijani su s malenom Dianom, a na nekima su pozirali s dvogodišnjim sinom koji je također posvojen.

Foto: Facebook

Objavili su da žele posvojiti još jedno dijete

Homoseksualni par je prošlog studenog na društvenim mrežama objavio da želi posvojiti još jedno dijete.

“Naša srca i dom otvoreni su za pružanje ljubavi drugom djetetu. Želimo da naša djeca odrastaju sjećajući se bezbrižne igre u pijesku, sklapanja prijateljstava, vožnje bicikla u perici, krstarenja po Havajima.”

Romer i Jason u vezi su 20 godina, a u braku su od 2008. godine, kada su u ovoj zemlji dozvoljeni istospolni brakovi.

Par živi u kući s tri spavaće sobe i ima mnogo životinja uključujući tri mačke, dva psa, kokoši, ribe i jato papiga. Romer je strastveni vrtlar i u dvorištu uzgaja voće, povrće i cvijeće, a Jason se brine o životinjama.

Nakon ove nesreće jedan od susjeda dao je izjavu za medije u kojoj je rekao da su njegovi susjedi bili izuzetno ljubazni, da su se dobro ponašali prema djeci te da ih je često viđao kako se igraju s njihovim posvojenim dječakom.

“Čine se kao fina obitelj koja si je htjela omogućiti dobar život s nekoliko djece, šteta što nisu uspjeli.”

Uviđaj je u toku, nakon čega će biti utvrđen uzrok smrti djevojčice.

Policija sugerira roditeljima da ni na trenutak ne ostavljaju djecu da obave neke obveze, a posebno ne kada su vani visoke temperature.

NAJNOVIJE!