Australka izvedena pred sud jer je izjavila da samo žene mogu dojiti

Jasmine je rečeno da je "prekršila zakon" iako nije jasno o kojem je zakonu riječ.

Australka Jasmine Sussex, viktorijanska stručnjakinja za dojenje, izvedena je pred Građanski i upravni sud Queenslanda jer je izjavila da samo žene mogu dojiti svoje bebe.

Jasmine je tvrdila da muškarci koji uzimaju lijekove za dojenje ne bi trebali eksperimentirati na djeci, opisujući da je to “opasan fetiš”.

Njezine tweetove o australskom muškarcu koji doji svoje dijete koktelom lijekova koji izazivaju laktozu uklonio je X (bivši Twitter) za australske korisnike, iako je ostao vidljiv korisnicima u inozemstvu.

Taj je potez uslijedio nakon zahtjeva “vladinog tijela ili agencije za provođenje zakona”, prema Twitteru. Jasmine je rečeno da je “prekršila zakon” iako nije jasno o kojem je zakonu riječ.

Sussex je također otpuštena iz Australske udruge za dojenje (ABA) jer je odbila koristiti rodno neutralan jezik. Ona je jedna od sedam savjetnica koje će čelništvo ABA-e formalno istražiti i jedna od pet koja će biti otpuštena.

Tužbu protiv Jasmine podnijela je Queenslanderka Jennifer Buckley Građanskom i upravnom sudu Queenslanda. Jennifer je rođena kao muškarac, a kasnije se identificira kao žena. Jennifer je djelovala nakon što se transrodni roditelj žalio Komisiji za ljudska prava Queenslanda.

Slučaj se ne odnosi samo na suzbijanje prava osobe da kaže ono što bi većina smatrala izjavom očitog. Postavlja temeljna pitanja o tome kako se zakon treba izraditi i primjenjivati.

NAJNOVIJE!